keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kauppakassi - Kuka lohduttaisi Nyytiä?

Lomailu jatkuu - kokoajan tuntuu olevan jotakin tekemistä, joka ei liity lomailuun. Mutta ei onneksi mitään vakavaa.

Vihdoinkin sain ommeltua tämän kauppakassini valmiiksi. Kangas on vanha. Olen joskus ostanut vanhemman poikani pussilakanaa varten Finlaysonin kangasta ja  jopa reippaana nuorena äitinä ommellut siitä pussilakanan :)  Nyt sitten lakana meni kappaleiksi ja ompelin alkajaisiksi tämän kassin. Kangas on mielestä iloisen värinen. Itse kirja on myös mitä ihanin. Muistan ostaneeni kirjan itselleni vuonna 1986, ennenkuin esikoisesta oli tietoakaan. Opin Muumit itseasiassa Englannissa1982-83 ollessani aupairina.  Meillä kotona ei niitä koskaan luettu.

Ihanaa aurinkoinen ilma. Jotain hyödyllistä voisin vapaapäivinäni tehdä, vaikkapa pestä nuo ikkunat. Ovat ne niin likaiset!!

Mukavaa viikkoa toivottaa Eliisa

15 kommenttia:

 1. Voi, ei ikkunoittenpesua.... Ei sillä voi rasittaa vapaa-aikaa..... ;O) Kasii on hieno, kelpaa tuon kanssa kauppaan tallustella.

  VastaaPoista
 2. Voi Saga, enhän minä mielelläni, mutta kun aurinko paistaa ja ikkunoista tuskin näkee läpi... normaalivapaina on puolikuollut työstä. Lomalla ehtii levätä ja vähän siivotakin.

  VastaaPoista
 3. IIIIK, miten ihana! Ja muistotkin kulkevat kassissa mukana! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Niin ne muistot :) Esikoinen on jo niin omillaan perheensä kanssa, että kaivan vaikka mistä näitä hänen lapsuusmuistoja.

   Poista
 4. Minulla oli Muumi värityskirja jo 1970-luvun lopulla. Kirja on vieläkin tallessa. Upea kassi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninni, sun vanhemmat ovat olleet edistyksellisiä :) Me luimme lapsena paljon Astrid Lindgreniä ja tykkäsimme. - Ja äiti yritti tyrkyttää Anni Swania huonolla menestyksellä :)

   Poista
 5. Ihanat kassit ja iki-ihanat Muumit. Nuo vanhat ovat juuri parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaikki nostaginen taitaa olla ihanaa. Mulla on muumipeikkopehmo vuodelta 1984 ja sekin tuntuu hienommalta kuin nämä uudet :)

   Poista
 6. Alkuperäisissä muumeissa on kyllä hohtoa! Hieno kassi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Muumit jaksavat viehättää yhä, meidän 12v haluaa myös vieläkin katsoa muumeja. Alkuperäiset olivatkin aika persoonallisia.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle myös. Mä saan aikaiseksi vain kasseja :D

   Poista
 8. Tuli vähän muistoja mieleen. Tuo Nyyti-Lorusatu luettiin ihan joka ilta kun tätä taloamme rakennettiin. Osasin sen lopulta ulkoa, kun sitä vuoden luin yksin yliväsyneenä lasten kanssa yksin kotona. Huh, ei ole ikävä niitä aikoja, mutta ihana satu se on ja kelpasi tytöille silloin ja siihen oli hvyä nukahtaa =). On se tuolla hyllyssä vieläkin, jos pitäisi nostalgiaillan =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava muisto kuitenkin, vaikka tuota talon rakentamisvaihetta tuskin kukaan kaipaa. Lapset ovat hauskoja, jotku kirjat vaan pitää lukea uudelleen ja uudelleen. Muistan niin kirjan Anselmi Alligaattorista...ulkoa :) Tuli tuosta Nyytistä mieleen, että mullahan on tuo levy vielä viinyylinä. Musiikki on kyllä vielä tosi hyvä tarinassa.

   Poista
 9. Blogissani haaste, koppaa mukaan, jos siltä tuntuu! :o)

  VastaaPoista