maanantai 15. huhtikuuta 2013

Pitäis ja pitäis... Huonekaaos.

Mietin kyllä hetken aikaa, että kehtaanko edes tällaisia kuvia julkistaa. Mutta jospa siitä saisi sisua ja intoa tekemään tälle sotkulle jotain.  Makuuhuoneemme on kuin "Hamstraajat"-ohjelmien ihmisellä!!! 

Toisaalta, moni asia on laatikoissa järjestyksessä.... puolustus. Mutta laatikoita on jo aivan liikaa.  Eikö makuuhuoneen pitäisi olla harras rauhallinen tyyssija, jossa voi raikkaassa ilmassa rentoutua ja nukkua?  Kyllä - siis jotakin on tehtävä. 

Ja siis mitä?  Joku ihmettelee, että mitä noissa laatikoissa oikein on!  No, käsityötarvikkeita, kankaita, kirjontalankoja, tilkkua ja tilkkua - ja tilkkua..... 

Eli nyt on aika tarttua toimeen. Koska minulla ei ole ylimääräistä huonetta käsitöilleni, on vaan rankasti rajattava näitä tekemisiäni - ja hamstraamisiani.  Lupaan, että neljän kuukauden päästä tämä huone on aivan erilainen! Eli 15.8  uusi makuuhuonepäivitys!  


Mukavaa maanantaita, sateesta huolimatta!

- Eliisa -14 kommenttia:

 1. Voi kuinka hyvin ymmärränkään tilanteesi! Olen aivan samanlainen, minulla on onneksi ollut tilaa levittäytyä...mutta raja tulee siinäkin vastaan. Talvella tein erittäin ronskilla kädellä karsinnan. Mutta mistä sitä raaskii luopua? Jos ei ole vuoteen käyttänyt...no, okei, jos ei viiteen vuoteen..jne.

  Onnea sinullekin karsintaan. Jonkun heität pois, niin seuraavana päivänä sitä tarvitset.

  Tarkemmin kun katson kuviasi, niin eikös tuonne mahtuisi sellainen kattoon asti ulottuva kaappi, sinne mahtuisi suljettujen ovien taakse vaikka mitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestäsi Mervi. On tää jotenkin niin noloa. Ajattelin ensin tehdä sellaisen selkeän listan , mitä tarvin, mitä en. (Ja joo, tämä on se vaikein juttu) Tuon pöydän kun tyjentää ja miettii, mitä siihen päälle pistää... Lisää kaappeja en halua vaan ihan selkeästi on tavarasta luovuttava.

   Poista
 2. No nyt kyllä pukkasit paineita itsellesi...jaa että neljän kuukauden päästä muka, hih! ;)

  Kuka sitä nyt kesällä niitä nurkkia putsailee...mehän nautitaan kesällä Suomen suvesta, eikös niin?

  No eikä, samanlaista tavarapaljouden selätystä luvassa täälläkin suunnassa, mutta en uskalla asettaa itselleni mitään aikarajoja, kun pelkään että urakka on ihan loputon! :)

  kivaa viikkoa sinulle Eliisa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kyllä sitä tällaisen vitkastelijan on laitettava itselleen kunnon deadlinet ;) Mietin, että kesäkirppis jonnekin ja rahat itselle matkaan tai jalka/kasvohoitoon. Se motivoi roinan kanssa.

   Poista
 3. Auts! On vähän kertynyt... Tavaroiden vähentäminen kyllä helpottaa ja antaa oikeasti uutta energiaa. Minulla on ainakin "helpompi hengittää", kun saa tavaraa vähemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Leena. Kerran katselin yhtä hamstraaja-ohjelmaa ja ihan kylmä hiki meni, kun ajattelin, että onko mussa jotain samaa. On siis todellakin paljon helpompi "hengittää" kun vapautuu tavarasta.

   Poista
 4. Onhan siinä tavaraa :) Sama homma mullakin menossa, mutta mistä sitä kamaa oikein aina tulee lisää ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juups. Mun pitäis pysyä poissa kirpputoreilta. Löydän muka aina jonkin kivan kankaan, nauhan, korin ja kipon, johon voin "laittaa jotain kivaa". Kangaskaupoista en ole aikoihin ostanut mitään.

   Poista
 5. Arvaas, että sitä kangasta ja muuta kässätavaraa on isommassakin huushollissa. Ja ihan liikaa. Silloin sitä tavaraa vaan on PALJON! Sanoo nimimerkki "kaksi huonetta harrastuksille". Toisen huoneen kaappeja olen nyt kolunnut kun kalusteisiin vaihdettiin uudet ovet ja työtasoihin uudet levyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdutuksesta ;) Kerran mietin, että pitäisi ostaa isompi asunto, niin että mulla olisi oma huone käsitöiden tekoon. Meillä siis 4h +keittiö, joista lapsilla omat makkarit, olohuone ja meidän makkari. Mutta - ei siinä ole mitään järkeä. Kerta uskon, että se tavaramäärä sitten vain kuitenkin kasvaa. Olen iloinen, että meillä ei ole ullakkoa!! Parempi on vaan luopua turhasta tavarasta ja ommella surauttaa urakalla vaikka kauppakasseja kavereille :)

   Poista
 6. Kovin siistiltähän tuo vielä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke. Tästähän tulee ihan rento mieli :)

   Poista
 7. Ihana postaus. Kuvat voisivat olla meiltä. Tykkään hamstrata kaikenlaista (varsinkin askartelutavaraa). Sitä kertyy koko ajan lisää. Onneksi meillä on myös ullakko (vai onkohan se huonoksi onneksi, jos ajattelee jälkipolvia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninni, kiitos. Tein eilen oikein paperille suunnitelmaa ja kävin laatikoita läpi. Joistakin jutuista (kankaista) voi huoletta luopua - totesin. Sitten on kyllä kipurajoilla monikin juttu, hah! Yksi ajatus oli, että koska yksi seinällä olevista kaapeista on täynnä kaikkea nukkekotimaailmaan liittyvää, voisn alkaa siitä päästä karsia. Ja kävipä mielessä, että myyn pois tuo yhden nukkekotini, kun se ei näytä siitä sen enmpää valmistuvan. Kaappin jäävään tilaan, voisin tyhjentää laatikoista, järjellä. - KYllä se tästä. Kannatti julkistaa huone, niin jopa alkoi ainonystyrät toimia.

   Sisarelleni sanoin, että jos kuolen näillä hyvillä vuosilla, niin annan perinnöksi kaiken askarteluun ja kankaisiin liittyvät hänelle. Mieheni sanoi siskollni, että voisitko hakea hieman ennakoperintöä :)

   Poista