lauantai 5. tammikuuta 2013

Virkkaillen


Nämä ovat ja niin vanha juttu... virkatut korit. Kaikki näitä tekivät ajat sitten, minäkin sitten joskus silloin innokkaana ajattelin samaa.  Ajatelkaa, olen ostanut nämä kuteet Triteksiltä yli kaksi vuotta sitten. Piti tehdä itselle valkoista ja tytölle turkoosia....Kauniisti kerityt pallerot  olivat makuuhuoneen nurkassa muovipussissa vuoden.... Kysyin Iso-siskolta, josko hän innostuisi näistä jotain tekemään..... Pallerot matkasivat toiselle puolelle kaupunkia.Meni toinen vuosi.... Iso-Sisko kysyi itsenäisyyspäivänä, että tarvisitko kudetta?  Hah, no voisinhan minä ne ottaa säilöön seuraavaksi vuodeksi. Anna tänne vaan.  Ja niin pallerot matkasivat takaisin meidän makuuhuoneen nurkkaan.


Jouluvapailla aika sitten tuli vähän pitkäksi syömisen - ja syömisen välillä.Kaivoin kerät nurkasta ja aloin virkkailla. No, nyt pallerot ovat muuttaneet muotoaan. Turkoosista tuli hyvä, sen tein toisena. Tuo valkoinen on vähän lerppa, sen aioin purkaa ja teen pohjan tiukemmaksi.  Toisenkin valkoisen tein ja siitä tuli parempi kuin tuosta ekasta.   - Mitäs mä nyt näillä sitten teen? Laitan varmaan johonkin nurkkaan :)

Monet, monet ovat virkanneet pyöreitä mattoja jo pidemmän aikaa. Vähän nyt itsekin innostuin, että voisihan sitä vaikka kesäksi takapihan katoksen alle virkkailla maton.  Triteksin kude on ok, onko jollakin kokemuksia muista trikookuteista?? Suosituksia?

Mukavaa lauantai-iltaa! Minä sain jäädä tänään kotiin iltavuorosta, kun oli töissä hiljaista. Kiva juttu. Tunnit pitää vaan tehdä seuraavalla kolmen viikon listalla. Ja aina niitä ylimääräisiä on tarvittu iltavuoroon ja yövuoroon, harvoin sitä niin hiljaista on. Meillä siis työt tehdään oman väen kesken, ulkopuolelta ei tule sijaisia.

Eliisa  ♥6 kommenttia:

 1. Hiano on! Muistan, kun itte innostuin korien virkkaamisesta. ENhän mä ees muistanu, että mikä on mikä ja virkkasin summamutikassa ohjeen mukaan . Kori oli sitten valmiina enempi vati, joka kyllä palveli lapsen leluvatina, kunnes se purettiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauratti tuo "vati" :) Vähän rydikkäämpiä näistä kyllä saisi tulla, varmaan kuteissa eroja. Kauhavan kangasaitan sivuilta löytyi paljon ohjeita - kuten varmaan tiesitkin.

   Poista
 2. Hienoja koreja!

  Kun sulla niitä kankaita siellä kotona varastosta löytyy myös, niin noistahan tulee ihan superkivoja vuoritettuina jollain söpöllä kuosilla (wink-wink)!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Ja kiitos vinkistä, tosiaan vuoritettuna olisi tosi kivoja. Ja voishan sitä kirjailla ja koristella pintaakin vaikka kuinka. Ja joo, näitä söpöjä kankaita riittää ;) !! Kiitos sinun!

   Poista
 3. Sulla sitä on monta rautaa aina tulessa - niin ja sitä materiaalia vaikka toisille jakaa :)

  VastaaPoista
 4. Vähänkö nauratti suvussa kiertävät kudepallerot :D

  Onneksi en ole sortunut kuteisiin. Mun virkkaustaidot on vähän ruosteessa, ja innostuskin tuppaa lopahtamaan nopeaan. Ihan varmasti jäisivät nurkkiin pyörimään, kun siskokaan ei virkkaa!

  VastaaPoista