maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pieni otos Vuoreksen asuntomessuilta


Kävimme siis asuntomessuilla. Ihan ensimmäiset asuntomessut minulle!!! Tiedän, että jollekin messut ovat jokavuotinen traditio.  Varmasti jokaisista messuista jää jotain hyvää ja jotain huonoa mieleen.

Itselläni ei ollut kameraa mukana - meillä mies on se, joka kameraa kantaa mukanaan. ( Ihme, ettei se kasva kylkeen kiinni :)  Nämä kuvat siis miehen napsaisemia. En jotenkin älynnyt edes katsoa asuntoja sillä silmällä, että ottaisin kuvia. Ihan kaikissa kohteissa emme edes käyneet. Yhdet vapaaliput ovat vielä takataskussa, joten voisi vielä käydä katsomassa paremmalla silmällä. Valiettavasti en edes osaa kertoa, mistä talosta mikäkin kuva on....

Mun mieleen jäi erityisesti modernit talot , tummat värisävyt, puu, isot terassit ja isot ikkunat.  Keittiöt olivat kaikki avomalleja, eli avaraa tilaa paljon. Takat tietysti joka olohuoneessa ja nekin hyvin yksinkertaisia ja  tummasävyisiä aika monessa.  

Tässä  pisti silmään tummat ikkunakarmit! Ovatko ne nyt tulossa takaisin??  Olisimme mekin taas niin muodissa :)


Uima-altaita oli kahdella pihalla. Tässä vieläpä hieno katettu allas. Minä kun en tykkää siivomisesta, niin ajattelin heti, että kuinka päljon pölyä ja hiekkaa kertyy noihin liuku-uriin syksyn aikana....
Aika monessa pihassa oli kasvihuoneet.Tämä oli minusta tosi kiva.


Liukuovia oli asunnoissa paljon. Siis tavallisten ovien tilalla. Me olisimme siinäkin nyt muodissa, mutta olemme poistaneet asunnostamme kaksi alkuperäistä liukuovea. Ne olivat olohuoneen ja viereisen makuuhuoneen välillä ja keittiön ja eteisen välillä. Meillä liukovet veivät seinätilaa, jota on aika vähän, kun asuntomme on aika omanlainen arkkitehtuuriltaan.  - Alla olevassa kuvassa oli liukuovet isossa olohuoneessa ulos terassille. Domus-esittelijät vannoivat oven olevan talvella tiivis, lämpöä pitävä. Kauniilta näytti minusta.
Tummia saunoja löytyi, mutta myös vaaleita.  Tämän alla olevan kuvan laitan ihan sen takia, että jos tarkkaan katsoo vasempaan reunaan, näkee siellä mustan talon, jossa on punakaakeliseinäinen wc. Upea wc, mutta miksi siinä on noin iso ikkuna. Varmasti ikkuna on tarkoitus jotenkin peittää.... vai haluaako joku istua pytyllä niin, että naapurit näkevät???


Tässä talossa oli ihana takka sisällä - ja vielä ihana avotakka ja piippu ulkopuolella. Tästä minäkin tykkäisin. Pyysin miestä ottamaan kuvat... kun mä niin tykkään vihreästä ;)  Miehen mielestä  wc/suihkutila oli kuin yleinen käymälä. Minusta taas raikkaan näköinen. WC-pytyt olivat kaikki tällaisia "upotettuja". Me ollaan niin pois muodista kun meillä on vieläkin sellainen "vedettävä" pytty :)


Yksi keittiöistä... Ei tämä nyt ihan minun makuuni ole, kaakeliseinä on kuitenkin kaunis. Itse jos saisin valita, minulla olisi kaapit kattoon asti. Ajatus siitä pölymäärästä noitten kaappien päällä... Tällaista.  Hyvin erilaista, mitä on viimeaikoina totuttu näkemään. Ehkä siksi piristävää.  Naapurin vanha setä oli kyllä ihan kauhuissaan noista taloista :) 

Mulla on tänään viimeinen lomapäivä. Olen kaivanut työavaimen repun pohjalta. On kiva mennä töihin ja palata arkeen. Lomani on ollut todella lomaa, koska minulla on olo, etten ole ollut töissä pariin kuukauteen.

Mukavaa viikkoa kaikille!  - Eliisa -


5 kommenttia:

 1. Voi miten kiva katsella toisten ottamia kuvia asuntomessuilta. Kuvaaminen messuilla oli vaikeaa. Aina joku seisoi edessä.

  Messuilla näki monenlaisia juttuja. Osa sopii omaan kotiin. Suurin osa ei. Mutta aina on mukava nähdä uusia juttuja.

  VastaaPoista
 2. Suunnitelmissa on käynti meilläkin. Saunat, pesuhuoneet ja kod.h.huoneet on tarkoitus syynätä tarkkaan, vinkkejä omaan kotiin. Tervetuloa, oon ollut jo pari viikkoa, huoh.

  VastaaPoista
 3. Ninni: Kävin katsomassa uusiksi sun ottamat kuvat. Niitä oli kiva katsoa, kun oli kohteissa käynyt. Huomasin, että en ehtinyt käymään siinä HausKaks-talossa... Huomasin myös, että aika vähän katselin sisustuksia, enemmänkin just noita terasseja, takkoja, kivipihoja jne. Sen Ateljeehuoneen kaapit olivat tosiaan kivoja, kuten se huone itsessään. Jos nyt tulee käytyä vielä toisen kerran, pitää ottaa enemmän kuvia.

  Minna: Saunat ja pesuhuoneet olivatkin ihan näyttäviä. Yhdessä suihkuhuoneessa oli lattia, joka näytti laminaatilta, mutta olikin oikeasti laattaa! Se ei ihan muhun iskenyt. - Vait olet jo töissä - huoh :) Tuollai minäkin taidan sanoa huomenna, viimeistään illalla. Mulla on huomenna 7-20.30 työpäivä... olikohan ihan järkevä valinta loman jlk ;)

  VastaaPoista
 4. Eliisa, voitit kosmetiikkatestin blogiarvonnan - ONNEA! Laita yhteystietosi mintunhelminauha@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Vau, kivaa - laitan sulle viestiä!

  VastaaPoista