lauantai 14. huhtikuuta 2012

RättejäNo niin, nyt minäkin mattimyöhäisenä päätin virkata keittiöön rätin.  Mietin, että kyllä olen aika vietävissä.  Olen ollut monta vuotta uskollinen Sini-tuotteen mikrokuituliinalle, koska se vaan on niin hyvä kaikkien pintojen siistimisessä. Eikä tarvitse kuin vettä.

Ja olen kyllä ollut näitä virkattuja/kudottuja rättejä vastaan ihan periaatteessa... Joo, joo - bambua ja muka antibakteerista?  En ole asiaa enempää tutkinut, kait siinä jotain perää on. Silti tuntuu hassulta tuoda kaukaa maailmalta bambua ja tehdä siitä täällä pohjoisessa jotakin. 

No niin tai näin. Tiistaiaamuna mun piti kuitenkin ajaa autoni toiselle puolelle kaupunkia (saastuttaa:) Lankamaailmaan etsimään näitä lankoja. Kotona olisi toki ollut tavallisia puuvillalankoja, mutta pitäähän sen sitten olla tuota bambua, jos kerran hommaan ryhdytään. 

Oranssi oli erikoinen valinta, mutta näytti niin syötävän hyvältä kaupan hyllyllä. Kolme kertaa purin virkkuun, koska mikään ei muka näyttänyt miltään. Enkä nytkään oikein tyytyväinen ole siihen, näyttää vanhalta oranssilta virkkuulta, joka löytyy anopin perinnöistä.  Vihreä onkin sitten mun väri.  Reunat kupruilevat, en ole näissä kovin haka.Tässä nämä langat. Blend Bamboo ja Bommix Bamboo.  Bommix selkeästi vahvempaa. Täytyy kyllä sanoa, että aivan ihanan tuntuisia nuo bambulangat ovat.  Tosi ihana värivalikoimakin vielä just näissä langoissa.
Ja koska näitä on simppeli tehdä, niin eiköhän tuo ruskea - ja turkoosi lankakin räteiksi vielä muutu. Sellaista rentouttavaa tekemistä. 

Ja kun nyt lomailen, niin huomasin, että on aikaa taas miettiä kaikkea, mitä kotiin tarvittaisiin tai yleensäkin mitä kaikkea haluaisin.  Lundiasta tilasin pojan hyllyyn kaapin ovet ja laatikot. Valkoisia, koska pojalla siis on joku puukammo ;)  Saamme laitettua tavaroita ovien taakse piiloon pölyttymästä. 

Sitten keksin vielä muutaman toiveen mitä haluaisin...

- Uuden ompelukoneen
- Peitetikkikoneen /saumurin 
- Canonin digijärkkärin
- Oman läppärin
- Uuden kirjahyllyn ... tosin jo mietin, että miten ihmeessä tuunaisin tämän Askon Omegan... Koska en halua mitään huonoa tähän, ja hyvät maksaa hunajaa.... säästöjä keräillessä.

Tämmöistä tänään. Loma jatkuu ihan arkisissa merkeissä. 

Eliisa 


5 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä! Kerrothan sitten kokemuksesi räteistä. Olen miettinyt, että mikähän olisi nätimpi sana tuon rätin tilalle, kun jotenkin siitä tulee heti negatiivinen olo..?

  VastaaPoista
 2. Ihanat virkkuut ja mielettömän ihanan väristä lankaa, oikein sellaista kevään raikasta, taitaa kuule ihan pelkällä rätin heiluttelulla tulla raikas tunnelma sisälle :). Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Mervi: Kiitos. Mukavilta tuntuvat nuo "rätit", yllättävän nopsaankin kuivuu - tuo paksumpikin. Olen kyllä keittiön puolella niin jymähtänyt noihin mikrokuituliinoihin, että olen näitä käyttänyt pölyn pyyhkimiseen. Rätti-sanasta kyllä vähän samaa mieltä.. Eikös jotkut puhu rättipäivistäkin.... Mutta googlasin oikein, että mitä sanaa muut ovat käyttäneet, eikä oikein muita ollut. Olisiko keittiöriepu parempi? :)

  Sarppu: Kiitos sullekin. Värit ovat kyllä ihania. Tuo ruskea on ihan suklaanruskeaa, kaakaoo... Mutta joo, tuli oikein keväinen olo tänään, kun aurinko näytti kaikki pölyt ja sitten "iloisena" pyyhkeilin hiukkasia pois :)

  VastaaPoista
 4. Ihania värejä räteissä!

  Sun hankintalista on pitkä, mutta voihan sitä toteuttaa palasen kerrallaan. Yksi tänä vuonna, seuraava ensi vuonna... Vinkiksi muuten ompelukonehaaveiluihin, että Kotiliesi-blogin Wilhelmiina on aloittanut uuden ompelukoneblogin. ( http://kaunistakirjontaa.blogspot.com )

  VastaaPoista
 5. Kiitos Saara vinkistä.Kiva blogi ja siinä saisi hyviä vinkkejä kirjontaan. Kävin tosiaan Pispalanvaltatielläkin, hain koneeseeni piilovetuketjujalan... siellä oli sellainen peitetikkikone... ja se kirjontakonekin kiinnosti. Pitää odottaa elokuun lopun kesälomarahoja :)

  VastaaPoista