lauantai 5. marraskuuta 2011

Pyhäinpäivän askarrusta

Olen ostellut käsityökirjoja monen sorttista, viimeksi kaksi kirjaa kirjonnasta. Kirjonta siis yksi juttu, mitä haluaisin enemmän tehdä. Nuorenä äitinä 90-l alussa tein paljon ristipistoja. Pojalle mm. collagepaitaan ristipistoilla kuvaa... Siihen aikaan töissä ne yövuorot oli rauhallisia ja näkö oli vielä hyvä :)

Nyt sitten vähän kirjailin. Löysin pellavakankaan palasen, ja piirtelin siihen lyijykynällä kuvat - kun en mistään muuta kynää löytänyt. Lintuja on helppo piirtää. Tämä näprääminen oli kyllä taas oikein rentouttavaa. Spontaanisti väriä mielen mukaan ja tekisikö tuollaisen vai tuollaisen kukkasen. En ole vielä päättänyt, teenkö kuvasta kassin ja pussukan. Silittämättäkin on vielä.


Toinen ajatus, jota olen pitkään suunnitellut, on kirjaillut napit. Erityisesti ranskalaisessa Marie Claire idées-lehdessä on ollut kirjailtujen nappien ohjeita. Tämä yksinäinen nappi löytyi jostakin jämistä, kivalla harmaalla kankaalla valmiiksi päällystetty. Ei ihan helppoa ollut valmiiseen nappiin kirjailla, mutta tulipa jotakin. Ja pitkästä aikaa kuvailin makrolla - nukkekotiharrastus on ollut vähän jäissä.Tämmöistä tällä kertaa. Oikein mukavia pyhän jatkoja! Vähän pitää tuota huonoa englannin taitoani harjoituttaa, jotan sepustelen vielä vähän in english.. Kielitaitoiset koittakaa kestää ;)

Eliisa ♥


I told earlier, that it´s so many things what I would love to do. Knitting,crocheting,sewing and doing all kind of embroidery... Now I decided to do some embroidery. I drew birds and flowers, and just did stitch after stitch.. stem stich, back stich, detached chain... The World is full of stiches... I really enjoy myself doing this. And after that, I found an old covered puttom, I just had to make little rose on it.

Ok. Now I´m going to have cup of coffee - and do something with my hands. And Sorry about all my grammatical errors.

2 kommenttia:

  1. Ihanan napin olet kirjonut. Ja tykkään linnuista, ovat suloisen "pulleita"... ;O) Kadehdin kirjojia, jotenkin oma kärsivällisyys ei tahdo siihen riittää. Viimeksi olen kai kirjonut kanssa joskus parikymmentä vuotta sitten...Ja se näkö...Siis ei ulkonäkö, se on pettänyt jo vuosia sitten.... ;O) Vaan nuo silmät. Tosi likinäköisenä teen kaiken, virkkauksesta lähtein siten, että kurkin silmälasien yläreunan yli silmät kierossa, että näen edes vähän mitä teen. Silmälasien läpi näkyy lähelle vain sumua.

    VastaaPoista
  2. Saga, kiitos. Mä kuule kadehdin kaikkia aikaansaavia. Mulla pitää olla aina joku pieni ja nopea tavoite tekemiseen, eli mitään kovin isoa urakaa en voi itselleni ottaa. Nuorempana tuli tosiaan tehtyä isompiakin kirjailuja. Ja samma här, likinäköinen ja nostelen laseja otsalle tai kurkin yli. Kaksitehot on, mutta ne on ällöt käsitöitä tehdessä. Töissä ok. Ja nyt huomaan, että taas pitäis käydä uusimassa linssit - yritän pärjäillä, kun ne maksaa niin rutosti.

    VastaaPoista