tiistai 22. helmikuuta 2011

Kirppistä, kärsimystä ja keski-ikää

Nämä kolme K:ta on tätä päivää. Kirppispöytä viikoksi varattuna ja täytyy sanoa, että olisiko sittenkin pitänyt vaan viedä tavaroita Punaisen ristin Konttiin - niinkuin viime syksynä??? Olen tavattoman huono myymään tavaroitani. Jo siinä kohtaa, kun joku tulee katsomaan mitä minulla on myytävää, minulle tulee epämukava olo hinnoistani ( onko liian halpaa vai liian kallista), tavaroistani (onko liian huonokuntoinen jne). Mieluiten laittaisin jonkun toisen viemään tavarat ja hoitamaan koko homman :) Sain kuitenkin lapset luopumaan joistakin jutuistaan lupaamalla heille , että kaikki rahat käytetään ensi viikon hiihtolomalla.

Kärsimystä tuottaa se, että olen hirveän huono luopumaan tavaroista, jos nissä vähänkin on jotain tunnetta mukana. Todella rasittava piirre ihmisessä. Nyt olen pakottanut itseni vaan raa´asti luopumaan kaikesta ylimääräisestä, joka ahtauttaa tätä rivitaloneliötä.

Kun noita kaappeja ja hyllyjä kaivelin, löysin tavaran, jonka luulin jopa kadonneen. Puinen paperipaino. Englantilainen, englannin kolikot sivuilla. Kaunis. Tämä on minun 19v lahja v. 1983 Lontoossa 11-vuotiaalta Tom Hooperilta. Tomilla on jännät paikat viikonlopun Oscar-gaalassa, kun elokuvansa Kuninkaan puhe on ehdolla moneen ehdokkuuteen. Itse en ole vieläkään elokuvaa käynyt katsomassa. Aihe on kyllä hyvä.
Yhdessä kolikossa näkyy vuosiluku 1945. Paperipaino ei kuitenkaan niin vanha ole.
Ja sitten tätä kärsimystä lisää :) Mummuni tavaralaatikko. Täynnä näitä vanhoja viirejä... muistattehan.. ainakin kaikki keski-ikäiset ;) Mitä pirua näillä teen, kun en millään malttaisi luopua näistä. Muistan, että joku näppärä käsityöläinen teki näistä bikinit ;) Mietin, että josko jotain kassia... Hittolainen, taidan hukkua tulevaisuudessa kasseihin, kun en enää mitään muuta osaa suunnitella!!
Keski-ikää vielä... Minulle on ihan oikeassa puhkeamassa tietynlainen keski-iän kriisi. Menen kauppaan, en tarvitse mitään, menen kirppikselle, en tarvitse mitään, lastenvaateosastolla "järkytyin", että en voi ostaa enään yhtään vaatetta lapsilleni lastenosastolta. Huomasin kierteleväni SpiritStorea yms. kauppaa. Hups! Mitähän viiden vuoden päästä, kun lapset ovat oikeasti murrosikäisiä ja minulla ihan oikeasti on vaihdevuodet!?

Noh, jatketaan kirppistavaran hinnoitteluja.. Kipeän Tytön kanssa vapaapäivät menevät näinkin :)

Mukavia pakkaspäiviä kaikille!


Nothing special here in Tampere. I haven´t done anything with my hand, just cleaning ;) I´m selling my old stuff in market, and it´s very hard work, cause it´s always too difficult to me to let things go away. This little paperweight I will not give away. I was an aupair in England 1982-83 in Hoopers family. Dear Tom was only 11 yrs old and he gave me this paperweight on my 19´s birthday. Tom will have exciting moments next weekend in Oscar.

4 kommenttia:

 1. No voihan vitsi Eliisa, mulla on menossa samanlainen KKK kun sulla ja päälle vielä pari muutakin (kurvit kuntoon kesäksi, korkki kiinni kuukaudeksi, tai sit kesään asti). Ennesvanhaan kengät sanoi k-k-k. :D

  Ahdistuin oikein kun vein tavaroita ekan kerran kirpulle, heti oli miljuuna tonkijaa tavaroille, siis ne jotka metsästää halpoja "arvokkaita" tavaroita omaan pöytäänsä myyntiin. Pah, mitä sakkia! Ja tavaroista luopuminen on yhtä tuskaa mullakin, sille ei vaan voi mitään.

  Pidetään peukkuja Oscareissa, aion ehdottomasti kyllä käydä katsomassa leffan, CF on yksi lempinäyttelijöistäni ja tarina kuullostaa hienolta.

  Mukavia pakkaspäiviä sekä hiihtolomaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minna piristävästä kommentista -hymy tuli huuleen. Eiköhän se tästä. Vähän on työtä tuon kirppiksen kanssa - pakkopullaa, mutta heh, lopussa kiitos seisoo - ja "suuret setelit" taskussa..

  VastaaPoista
 3. Tarpeettomista tavaroista luopuminen on kyllä vaikeaa! Kävin läpi kirjahyllyä ja muutama kirja lähtee kirjaston kierrätyslaatikkoon. Varastossa on "aarrelaatikoita", joita varsinaisesti ei tarvitse, mutta ei "voi" heittää poiskaan, jos joskus vielä tarvitsisikin tai haluaisi penkoa. En juurikaan käy kirppiksellä, ehkä niin on parempikin, ettei tavaraa tartu mukaan ja varastoon päätyväksi.

  VastaaPoista
 4. Tuntuu, et kaikilla on paljon tavaraa...myös itselläni. Olen innokas kirppistelijä, myyn itse ja ostelenkin. Löysin blogisi sattumalta blogilistalta ja kiinnostuin. Minun blogia voi käydä katsomassa osoitteesta tuumasta-toimeen.blogspot.com

  VastaaPoista