keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Pussukka vai laukku ?

EDIT: Ompelin kuitenkin sangan siitä vuorikankaasta, violetti mokkapäällysteinen nappi löytyi nappilaatikosta. Jätin toiselle puolelle nauhan hapsut, saa haluessaan kiristää pussin suuta ;) Fiilis: Tätä oli tosi kiva tehdä, sellainen ihan oma juttu.
Työpäivien ja kotijuttujen lomassa yritän tehdä jotain käsilläni. Se on niin terapeuttista. Niinkuin tämä laukku. Ihan "kierrätyskamaa". Mutta on niin mukavaa tehdä jotakin - jotakin sellaista "ei järkevää".

Laukun (pussukka) päällikangas on Tampellan vanhoja peruja. Perintöpala ;) Vuori on miniän vanhaintanssien pukukangasta. Musta pitsi myös miniän peruja. Ruusut ja lehti on tehty mallitilkuista (trikoosamettia) a´la Radiokirppis. Musta lanka on myös kirppisostoksia, jostakin pussukasta jossa oli lankoja, ja mietin, että tuollaista mustaa kiiltävää lankaa en tarvitse todellakaan missään :) Tarpeen tuli.Kassin sangat ovat mietinnässä. Pussukkana myös kiva. Ompelin vuorikankaasta sangat, mutta vaatisivat jotain spesiaalia vielä - kaapissa on vanhoja sametilla päällystettyjä nappeja, niistä ehkä jotakin. Tai taion jostakin mustaa sileää samettia - siitä tulisi kiva pieni sanka laukkuun. Käytänkö tätä sitten ikinä?? Ei hajua - on ehkä sellaista burleski-tyyliä :)

Mukavaa, raikasta syyssäätä kaikille!!

Shortly in english.. ( This is not always easy, cause my english grammar is not good... ) Anyway, I made this little bag of old fabrics. A Grey striped linen is Tampella´s. It was an old finnish factory, but haven´t done fabrics after 1980´s. Others are from my daughter-in-law and roses I made of tricot velvet, which I found from old staff market.

5 kommenttia:

 1. No kas, en tiennykkään tästä sun toisesta blogista. Kivoja laukkuja :D

  VastaaPoista
 2. iik! Ihana laukku tai pussukka, kunka vaan. Voi apua kuinka jaksatkin "näprätä", ruusut ja kaikki.
  Tulee ihan hirmuinen hinku itellekin koittaa jotain kassia väsätä, edes yksinkertaista... Mulla on nyt vaan joku älytön neluomisvimma ollut kesästä lähtien ja sille ei näy loppua. Niin monta ihanaa sukkamallia on vielä tekemättä ja yhtä omaakin mallia olen pähkäillyt.
  Olisi tosi mukava nähdä ja jutella oikein kunnolla jossain välissä. Ihanaa syksyä ja voimia siihen arjen sukkulointiin.

  VastaaPoista
 3. Juu ja kun osaisi vielä kirjottaakin, niin sekin olisi jo kova juttu! :D
  Neluomisvimma on suomennettuna neulomisvimma, taitaa olla aika mennä unten maille..

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anja!

  Minna: Ihanaa kuule tuollainen neulomisvimma. Sukkamalleja on tosiaan ihan mieletön määrä - vaikka mitä. Pakkohan ne on saada tehdyksi ;) Taitaa olla niin, että kun johonkin tulee himo, niin se on vaan sitten menoa. Ja kun joku tökkii, ei sitä väkisin saa aikaiseksi.

  Itsellä taas töissä työvuoroissa kiirettä, ei jaksa tehdä oikein mitään työpäivän jälkeen. (Muuta kuin torkkua sohvalla ja käydä netissä :) Se on sitä kun on vähän tekijöitä ja potilaita pukkaa ovista ja ikkunoista.

  VastaaPoista
 5. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi, ja ihana että eksyin. Oikein pysäytti miten samoin sanoin, tuntemuksin olit tämän tekoa kuvannut, kuin vasta omaa laukkunäperrystäni:) Sitäpä se, terapiaa parhaimmillaan! Kaunis laukku!

  VastaaPoista