maanantai 27. syyskuuta 2010

Kassi 1 / Bag number 1 - NEKKU


Hei ja hyvää maanantaita! Tampereella on ainakin mitä raikkain ilma. Aamulla lämmintä vain kaksi astetta! Hrrr.

Ostamastani kirjasta oli iloa. Vihdoinkin tämäkin ajatuksen tasolla ollut kassi valmistui. Kangas kierrätettyä, kuten kirjassakin ;) Olen ostanut sen vuosia, vuosia sitten (eli kun esikoinen oli pieni ;) Tammelan torilta. Eräs vanha rouva myi Marimekon verhojaan. Edulliset olivat ja tykkäsin kankaasta paljon. Verhot olivat joskus keittiöni ikkunassa, sitten minun piti tehdä niistä työtakki töihin (entisessä työssä oltiin siis omissa kuteissa), mutta eipä ole valmista tullut. Sitten olen vuosia ajatellut tehdä kassia - ja yhdestä palasesta saisi jopa hauskan puolihameen....

Tein kassista kaksinkertaisen, niin että hyödynsin kaikki valmiit saumat ;) Ja jätin mielestäni tosi kivasti näkyviin tuon tekstin, eli kankaan suunnittelijan nimen ja sitten vielä tuo vuosilukukin kivasti. Eli Marimekon Katsuji Wakisakan "Nekku" vuodelta 1973 kyseessä.

Ompelin yläosan reunan vihreällä konetikkauslangalla. Verhot oli ommeltu aiemmin vihreällä ja sopi sitten kuvioon vetää samaa sävyä. Konetikkauslanka on mielestäni mukavaa, kun on vahvaa ja tulee napakkaa jälkeä. Olen langat ostanut Peekaan Paulalta.
My bag number ONE. Old fabric is from Marimekko, "Nekku" ,design Katsuji Wakisaka, from 1973. ( Oh no, how many years ago - I was 9 years old country-girl - knowing nothing about Marimekko.) "Kumiseva" is my another favorite fabric from Katsuji Wakisaka.

Btw. A morning was quite cold today in Tampere. Only +2 celcius - hrr. It was freezing! I must find my downjacket from closet...

Mukavaa viikkoa kaikille!!! Have nice week all of you!

6 kommenttia:

 1. Mahtava kangas ja ihana kassi! Toi yläreunan sisäpuolelle jätetty teksti on hyvä idea. Pyörittelin juuri yhtä vanhaa pöytäliinaa samaan tarkoitukseen. Saa nähdä, että tuleeko ikinä valmista kassia kun neulominen vie kaiken ajan.

  Asiasta kolmanteen, onko nukkiskerhosta mitään tietoa. En ole saanut s.postia asiasta ja en ole huomannut, että kerhoa olisi ollut.. Pikkuhiljaa mineilykin ehkä innostaa taas.

  Mukavaa ja aurinkoista viikkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
 2. Mulla löytyy tuota samaa kangasta sinivalkoisena...mutta ei ehkä kassiin niin sopivaa, kun tuo sinun:(

  No niin. Eikös vaan olekin kiva kun oli kirjaosoksesta heti hyötyä;)

  VastaaPoista
 3. Tykkään hurjasti minäkin tuosta kankasta! Vähän retromeininkiä :) Kivan laukun siitä saikin.

  VastaaPoista
 4. Minna: Kiitos. Ompeles vaan jokunen kassi, saan siitäkin taas lisää inspiraatiota :)
  - Nukkiskerho.... Outoa, ettet oo saanu viestejä? Syyskuun alkupuolellahan Kati laittoi viestin (jonka luin huolimattomasti, kun näytti normaalilta Nukkelan mainokselta)jossa olisi ollut Elina Kallin vetämä kerho (maksullinen, aiheena nukkekodin nukkekoti) Ilmoittautuneita ei ollut, joten se siitä. Itse kerhosta en osaa sanoa mitään, koska ilmoitin, että en ehdi millään syksyn, en kevään aikana kerhoilemaan. Kati ilmoitti, että tilat ovat käytössä, kunhan joku vetää ne kerhot. - Kotikerhoilua?? Se kattokruunu???

  Iinu: Joo, olen nähnyt tuota kangasta erivärisenäkin. Mitä sinä meinaat kankaastasi tehdä? - Ja kyllä, kirja on ollut tosi inspiroiva. Niin, kirjat ovat ihania...huoh. Lastenvaatteet ovat tauolla, kun tuntuu, että tytön ja äidin linjat ovat vähän eri suuntaiset ajoittain näissä vaatteissa.

  Kate: Thank you!!!

  Lotte: Kiitti. Joo, retroa ;) Vaikka en kovin retroihminen olekaan. Tuo kassi on piristävä kun kulkee tummissa vaatteissa ;) Väriläiskä...

  VastaaPoista
 5. Hello,
  I just discovered your blog by 'googeling' the fabric NEKKU from Marimekko. I bought today that fabric, almost the same version of yours but from 1972. I'm not sure yet what to make about it, maybe a dress (or maybe nothing because I'm afraid to spoil the fabric)
  http://kamielandodille.blogspot.com/

  VastaaPoista