sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Sinistä ja raitaa

Tässä pikainen postaus tytölle ompelemasta puserosta. Ihan perustrikoo sinänsä, malli Ottobre 1/2007, malli 35: T-paita 3/4 -hihoilla. Koko 134cm.

Mallissa lyhyet hihat siis, ja hauska vähän avarampi pääntie. Tykkään.

Ompelin tavallista samettinauhaa eteen ja hihaan. Paita on kuitenkin malliltaan leveähkö, joten nauhan ei tarvitse olla venyvää. Nappilaatikosta muutama nappi piristämään.

Jos olisin ollut ahkera, olisin vaihtanut saumuriin tummat langat pääntienresoriin, mutta ei jaksanu, ei. Vähän rumasti näkyy tuo valkoinen lanka, mutta eihän se päällä ollessa näy. Helman raidan kanssakin oli vähän ongelmaa, mutta toivotaan, että tyttö tapansa mukaan vipeltää lujaa ja kukaan ei huomaa :)

No niin, viikonlopun vapaat ohitse, jumppakisaa ja partiota on ollut ompelun ohessa.
Ensi viikko on tiukasti töitä, vappuhulinatkin jää yövuorojen jalkoihin.

Lämmintä on kuitenkin luvattu, mukavaa keväistä viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Ruudulliset ja raidalliset kankaat on ikäviä ommeltavia! Vaikka kuinka yrittäisi leikata suoraan, aina jostain kohtaa menee silti pieleen. Mutta mäkin aina ajattelen, että ei sitä paidan reunaa kai kukaan ehdi käytössä katsella... Turkoosi nauha on raikas koriste!

  VastaaPoista
 2. Raidalliset kankaat on kauniita, mutta niin ikäviä leikattavia ja ommeltavia. Varsinkin kankaan hulpioiden läheltä leikattuna ei ikuna raidat täsmää, mutta kukapa sitä keskeltä kangasta leikkelee suoraan...
  Mutta kiva paita. Tuo turkoosi raita sopii todella hyvin, tuo ilmettä kivasti!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sannu ja Saara! Niinpä, ne raidat... Pitääpä joskus oikein keskittyä tuohon leikkuuseen - miten ne Marimekon raidat oikein on? Suorat varmasti :)

  Kävin tänään kaupungilla Tullitorin eurokankaassa (huom. en ostanut mitään!!) ja siinä nurkassa on se ompelukonemyyjä. Oikein nauratti, kun tämä rouva minulle selvitti saumurin perusjuttuja - tuli kyllä olo, että pitäisi käydä jollakin saumurikurssilla ja trikoo-ompleukurssilla :) Niin uuno välillä olen...

  VastaaPoista
 4. Marimekon kankaat ei varmaan ole kutistettu etukäteen. Olen huomannut kutistuspesun aiheuttavan kankaan kiertymistä. Jostain olen lukanut, että kankaat tehdään putkena, josta johtuen sitä kiertymistä tulee.

  Kyseinen ompelukonemyyjä on muuten juurikin se, jolla kesti lopulta yli kuukausi rahojen palautuksessa...

  VastaaPoista
 5. Saara: Tai Marimekolla on vaan niin hyvät ompelijat, leikkaajat ja todella tiukka kontrolli, mikä päääsee läpi myyntiin :)

  - Vai niin, hyvä tietää tämä ompelukonemyyjästä. Jäin jutulle sen takia, kun huomasin, että siinä oli Janomea myynnissä... Kehui, että heillä on hyvä ompelukone/saumurihuolto. Mitenkähn sitten mahtaa olla??

  VastaaPoista