maanantai 19. huhtikuuta 2010

Harjoitus-Xenia

On se hyvä, että mulla on edes vähän ajatusta päässä. Nimittäin, päätin tehdä Farbenmixin Xenian kaavalla ensin harjoitusversion. Koska hupparin Quira-kaava oli niin sopiva, niin enhän minä kärsimättömään tyyliini sovitellut kaavoja.... Leikkasin kaavan 134/140 ja isohan siitä tuli. Jouduin pienentämään hametta ympärysmitoista. Huoh, onneksi en leikannut siitä ihanaisesta kankaasta, minkä alunperin suunnittelin.

Tässä kankaana mummun vanha pussilakana, vuorikangas ohuen ohut vanha lapsen lakana ja vetoketjukin joku vanhasta purettu. - Se piilovetoketjun ompelu pitää kyllä opetella jonkun kangaspalan kanssa.
Koristeompeluakin harjoittelin jälleen - ja on se kumma, miten se koneen "vauhti" on hankala pitää tasaisena. Sitten huomasin ompelun jälkeen, että etukaistaleet ovat väärinpäin - piti olla niin , että oikeanpuoleinen on päällä. Erityisesti siitä syystä, että kankaassa on lankavirhe just tuossa vasemmassa kappaleessa :)Tyttö halusi poseerata. Kangas on auttamatta aivan väärän värinen meidän neidille. Iho on niin kalpea. Neiti tykkää kuitenkin tosi paljon tällaisesta "halterneck"-mallista - joten lisää on tulossa. Sopivamman värisiä.

Ompelu on kyllä sellaista, että harjoittelemalla sitä oppii. Jotain vanhaa vetoketjuakin voisi surautella muutaman kerran kankaaseen, samoin noita piilovetoketjuja pitäisi harjoitella. Ja kaavojen sovittaminen, se olisi kyllä myös kaiken a ja o....

Mukavaa viikkoa kaikille toivottaa Mamma Kärsimätön

5 kommenttia:

 1. Hyvältähän tuo näyttää! Ihanan pirteä ja nätti malli.
  Koristeompeleita en tahdo itsekään osata kunnolla tehdä - en tiedä mitkä kikkakuutoset siihen pitäisi opetella. Luulin että nehän ovat helppoja, sen kuin vain surruuttelee suoraa mutta tasaista jälkeä on hirmu hankala saada. Ja purkaminen on toooooosi kivaa ;).
  Mutta kärsivällisyys kasvaa ja se on hyvä se :). Ja kuten sanoit, tekemällä oppii!

  VastaaPoista
 2. Oi, ihana! Minunkin on pakko ommella tuo kesäksi...Eikös siinä ollut myös sellainen olkaimellinen malli? Kuvissa olen nähnyt sellaisia versioita, mutta kaavaan sinällään en vielä ole ehtinyt tarkemmin tutustua...
  Ja tuo vetoketju näyttää kyllä tuossa ihan supersiistiltä:)

  VastaaPoista
 3. Onpa nätti! Tyttö ja mekko =).

  VastaaPoista
 4. Kaunis siitä tuli, ihanan kesäinen!

  VastaaPoista
 5. Helinä: Kiitos. Joo,koristeluompelun purkaminen on todella työlästä, tuossa kohtaa kävi jo mielessä, että omplene päälle valkoista nauhaa....

  Iinu: Kiitos. Kyllä siinä on se olkaimellinenkin malli. Kiva sekin. Mä sitten tykkään näistä Farbenmixin kaavoista. Ja kiva kun ohjeita löytyy niiden sivuilta.

  Kiitos myös Riikalle ja Marialle! Katsotaan koska saan valmiiksi sen "virallisen" mekon, poika jo kaipaa omaa paitaansa, minkä äiti on ajat sitten luvannut :)

  Ai niin, piti vielä sanoa, että kierrätyskangas on vaarallista jumppatytölle, neiti teki spagaatin mekko päällä ja helma repesi :) Pitää vähän lyhentää helmaa..

  VastaaPoista