tiistai 23. maaliskuuta 2010

Vihdoin ja viimein...

Tulihan näistä valmista. En ole erityisesti mikään maastokangas-fani, mutta kun tätä kangasta sain, niin tuli kyllä heti mieleen, että pojalle siitä housut kalareissuihin. Ja varmasti se Tätikin on "siellä jossain" tyytyväinen, kun sisaren pojanpoika on saanut kankaasta housut.

Ensin meni aikaa kaavoja etsiessä.. Ottobrestä sitten löytyi - vaikka kyllä vähän jännitti, että kuinkahan leveät pöksyistä tulee, kun useimmat Ottobren pojan housumallit ovat melkoisen löysän sorttisisia... Käytössä olevat farkut olivat sitten vähän arvioinnissa apuna. Näistä tuli kyllä tosi hyvänkokoiset. Tein 134cm kaavalla, vaikka poika on jo varmaan 140cm. Aika normaalikokoinenkin, ei pulska kuin poskistaan :)
Kaava siis OTTOBRE 3/2002. Malli 23, reisitaskuhousut. Tässä lehdessä on muutenkin mun mielestä tosi kivoja malleja. Kivoja hattuja, huppareita jne.

Kaikki tikkaukset eivät kestä päivänvaloa, esim. edessä vetoketjun tikkaus pitäisi purkaa ja tikata siistimmin. Olen aika kriittinen - aina - omaan ompeluksiini, yritän vähän opetella ottamaan löysemmin. Tyytyväinen olen kuitenkin vetoketjuun, olen niitä ommellut tosi vähän, joten tuli aika mukava fiilis, että se onnistui kohtuu hyvin. Jonkinlainen kynnys taas ylitetty, mitähän seuraavaksi?
Parasta tässä oli, että poika oli oikein tyytyväinen housuistaan - ja sanoi, että ihan kuin "kaupasta ostetut" ...
Täällä minä elelen aika käpristelyissä. Pää on niin täynnä ideoita, mitä haluaisin tehdä - 1:1 koossa sekä 1:12 koossa. Sitten pitäisi kotia pitää vähän siistinä, yrittää pitää myös omasta kunnosta kiinni (eli lenkkeillä ja käydä kuntosalilla pitämässä hartiat kunnossa) - ja lisäksi tietysti laittaa ruokaa, kuljetella lapsia harrastuksiin... ja mitähän vielä. Välillä mietin, että pitäisi joka viikolle valita yksi ompelupäivä, sitten ne lenkkipäivät ja kuntosalipäivät. - Mutta yhden vapaapäiväni haluan pyhittää vain käsitöille.

12 kommenttia:

 1. Hienot ja käytännölliset housut.
  Mamma Mäkiseltä löytyy kivoja aartehia, selasin ja ihastuin!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttävät! Ottobren kaavoissa tosiaan joutuu vähän leveyttä varmistelemaan, ettei ihan telttaa tee. Samoin lahkeen pituuksissa tuntuu olevan ylimääräistä (tai sitten meillä ollaan lyhytjalkaisia). Valitsenkin yleensä housuissa yhtä kokoa pienemmän kaavan.

  VastaaPoista
 3. Tesa: Löysin sinunkin blogiisi, ja kaikkea kivaa oli vaikka millä mitalla. Laitoin suosikkeihin, tulen vielä paremmalla ajalla katsomaan. Erityisesti "rupatteleva, pohdiskeleva" tyyli puree meikäläiseen :)

  Anpali: Kiitos sinullekin. Tosiaan, melkein aina minäkin olen valinnut Ottobren kaavoista sen pienemmän koon. Tytölle pitää valita kyllä paidoista se isompi koko,jotenkin ne ovat vaan nafteja ne oman kokoiset - ja just paidoissa.

  Nyt pitää mennä pois koneelta, yritän välttää tätä koneen aukaisua, koska sitten jään helposti nalkkiin selailemaan kaikkia kivoja blogeja ja kommentoimaan niihin. Mutta aina pitää aamulla käydä tarkistaa esikoisen kiekkopelin tulos...

  VastaaPoista
 4. Eksyin blogiisi ja ihastuin siihen heti!

  VastaaPoista
 5. Kivat housut, hyvä malli! Eikös se paras kiitos ole, kun sanotaan, että kelpaa ja on kuin kaupasta ostetut...
  Joskin mun mielestä oman ompelukoneen vieressä kannattaisi ehkä pitää jotain kaupasta ostettua, ainakin tietyistä ketjuista, ja kun oman työn suhteen alkaa olemaan liian kriittinen, niin sitten voisi vilkaista sitä kaupasta ostettua ja huomata, miten oma on kuitenkin parempi... :)

  VastaaPoista
 6. Hyvännäköset byysat! Ja tosi huolella tehty, vaikka ihan vartavasten katoin niitä vetskarintikkauksia, ku kerran mainitsit:).

  VastaaPoista
 7. Olet tosi touhukas ja näppäräsorminen, ihailen.

  VastaaPoista
 8. Tosi hienot, Eliisa! Sä oot kyllä kadehdittavan näppärä!

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille mukavista kommenteista. Sannulle erityisesti kiitos vinkistä :) Tosi on, että joskus jopa ihan kalliit merkkituotteet on ommeltu vähän huolimattomasti. Pitänee ottaa koneen viereen joku kaupan vaate :)

  VastaaPoista
 10. Heippa! Olen tekemässä itselleni reisitaskuhousuja. Sopivaa kaavaa on ollut vaikea löytää, mutta tämä malli näyttää juuri semmoiselta mitä olen etsinyt.

  Voisitko auttaa minua, ja katsoa että mikä on suurin koko kaavassa näihin reisitaskuhousuihin? =) Olisin erittäin kiitollinen.

  Ajattelin että tilaisin lehden Ottobren sivuilta. Olen 20 vuotias nainen. Pituudeltani tosin vain 153 cm, joten mietinkin tässä, että saisinko samoilla kaavoilla itselleni sopivat housut.

  Ystävällisin terveisin Maria

  VastaaPoista
 11. Hei Maria! Ja anteeksi, että vastaan näin myöhässä, olen ollut hyvin kiireinen ja auttamattoman laiska blogini kanssa ja huomasin vasta nyt viestisi. Tarkistin kaavan koot, ja kokoja oli valitettavasti vain 146 cm asti. Jospa kävisit kirjastossa katsomassa Ottobre-lehtiä, tai selailet ensin Ottobren nettisivuilta lehtiä. Sitä kautta löydät mahdolliset sopivat kaavat? Ja kirjastosta hakuun sitten... Ottobrella on hyviä housujen kaavoja ja just tuollaisia reisitaskutaskuhouja.

  VastaaPoista