tiistai 9. helmikuuta 2010

Farkkumielellä

Ihanaa olla vapailla, vaikka yövuoroista toipumiseen menee aina vaan enemmän aikaa, kun ikää tulee. Eilen istuin zombina sohvalla ja näpräsin tytön vyötä valmiiksi. Pari uutta kukkasta tein vielä siihen.

Mallihan on mitä helpoin. Suuri Käsityölehdessä oli 8-12 vuotiaille ohje :)))

Oikeastaan tämän vyön teko alkoi siitä, että olin ostanut Novitan uutta kevätlankaa, Puro Batik (886) - ihan heräteostoksena yhden kerän. Poika halusi virkata tästä pannulappua, ja sitkeästi hän sitä väkersi :) Kummasti lappunen vaan kapeni ja ehdotin, että tehdään pieni malli, jossa voi harjoitella virkkausta niin, että silmukat on kohdallaan ja työ ei kapene. Noh, pojan into tyssäsi siihen ja äiti sitten virkkasi vyön tytölle. Kukan malli tästä kirjasta, se helpoin - mutta mielestäni ihan näppärä kukkanen. Pari nappia on tullut Iinulta tilausteni mukana, punainen mummun vanhasta essusta. Tykkään kovasti tästä ja niin tykkäsi tyttökin. Tämä oli sellaista rentouttavaa tekemistä.

Tässä sitten vähemmän rentouttavaa :)

Ostin langan tosiaan Lankaideasta, ihan kaupassa kävin ja aina yhtä hyvä palvelu! Lanka siis Rowan kidsilk haze. Mulla on tuo vanha Jackpotin farkkutakki, josta tykkään ihan hirveästi. Huivi on saatava just sen kanssa. Keväällä heti kun tarkenee.... Huivin malli tosiaan Suuri Käsityölehti, 10/ 2005. Ohje vaatii jatkuvaa seuraamista ja muutaman kerran on illalla käynyt mielessä että onko järkee vai ei..... Ja huom. Olen välineurheilija... oli pakko saada nuo puikot...Viimeisenä tähän verhot, a´la Tampella. Nämä tulivat kotiimme perintöarpajaisena. Miten olisi puolihame Farbenmixin Römö-kaavalla?... Sopisi farkkuhenkeen...
Nyt on taas mentävä. Tyttö koulusta ja sitten Pirkkahalliin jumppaan. Mukavaa talvista tiistaita kaikille!!

5 kommenttia:

 1. Pirtsakka vyö, sopiva asun piristäjä! Ja kaunis huivi tulossa :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis vyö...tuo lanka on minulta vielä testaamatta, värit näyttävät ihanalta. Ja ihanat on myös nuo uudet puikot!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maria ja Sufferiina kommenteista. Simppelihän tuo vyö on - yksinkertainen on kaunista :) Voisihan sitä toisaalta saada aikaiseksi jotain näyttävääkin. Huivin kanssa puhisin yksi ilta, ei tarvi kuin pieni hetki, että laskut menee sekaisin... Ne äiti! äiti! -huudot - lapsilla tuntuu olevan just silloin asiaa kovasti.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo vyö!

  Ja upeasta kankaasta tulisi tosi hieno hame! Mä haluisin sen Römö-kaavan...

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen kangas. Tein samasta kankaasta tytölle takin, väri vaan sini-puna-valkoinen. Tuli upea!

  VastaaPoista