lauantai 7. marraskuuta 2009

Lehtiä ja kaava

Ulkona on ihanan valkoista, tämä mamma on herännyt yövuorojen jälkeiseen elämään - taas hieman höntti olo. Olen tavattoman hyvä valvomaan yön, kohtuullisen hyvä vielä nukkumaan päivällä, mutta kyllä toipuminen uuteen rytmiin ottaa voimille.

Nyt kirppis on ohitse. ( Huoh! - ja rahat laitettu matkakassaan ;) ja olisi -toivottavasti- aikaa myös käsitöillekin. Poika jo vihjaisi, että siitä on kuule äiti 3 viikkoa, kun lupasit tehdä minulle sen paidan (Samalla systeemillä kun siskon "Love-paita")

Tässä vielä muutaman kirppisostos ja aatoksia. Hepolan Tuulahan on Ottobren päätoimittaja - mutta mitä oli ennen Ottobreta? No, tietysti se hyvä MuotiMuksu-lehti, joista löysin pari kivaa lakin kaavaa tytön ollessa pieni. Meidän kirjastoista en ole löytänyt ennen vuotta 2000 ilmestyneitä Muotimuksuja, joten olin oikein iloinen kun löysin nämä kaksi lehteä kirppikseltä, kaikki kaavat vielä mukana. 1990-luvun lopulla värimaailma oli toinen ja kyllähän vaatteiden mallit tänä päivänä leveydellään silmään pistää. Mutta hyviä lehtiä ovat ja kivoja malleja kuitenkin. Toisessa lehdessä on vielä aplikaatio-ohjeet collegevaatteisiin.(mm. mollamaija-aplikaatio) Tokihan Ottobre-lehdissä on kaikki nämä kaavat omina versioinaan - mutta kiva nämä oli silti saada :)

Tässä kiva kaava Dalmatialaisasuun...Tässä kivat hatut...
Tämä kaava oli myös hauska löytö. Nyt vaan ompelemaan pehmoeläimiä kotiin - juuri kun niistä osista päästiin vaivalla eroon. Vaivalla siksi, että kova suostuttelun tein,että tyttö joistakin pehmoistaan luopui :)
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! Toivottavasti pysytte terveinä, jos H1N1-taudin saatte, toivottavasti lievänä. Minä sain rokotteen, jo olin siitä kyllä jonkinverran kipeänä - ei ole normaalia, että Eliisa on illalla nukkumassa klo 21.00 Eli silloin olen oikeasti kipeä ;) Töissä on vielä rauhallista -toivotaan, että näin jatkuu.

2 kommenttia:

 1. Ihanat lehdet ja hurmaavat nuo pehmo eläin kaavat, ne hipot varsinkin on niin symppikset! :)

  Itselläkin tallessa vanhoja Muoti Muksu lehtiä, niistä joskus aikoinaan esikoiselle ja toiseksi vanhimmalle tein paljonkin vaatteita, nykypäivänä vaan tuntuu, että kankaat maksaa ihan hurjan paljon, joten vaatteiden ompelut on meikäläisellä aikalailla hiipunut. Applikoinnilla saa kyllä kivoja lisäyksiä ihan uusiinkin vaatteisiin, ostin ale korista housut, maksoi 3e. Somistin uusilla resoreilla ja applikoinneilla ja tuli kivat :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Piipa!

  Tosi on, kankaat maksavat paljon. Ja kyllähän tuo vaatteiden ompelu aikaa vie. Itsekin välillä mietin, että mikähän järki tässäkin on, kun kaupasta saa ihan kohtuuhinnalla käyttövaatetta näille muksuille. Pienemmille lapsille se ompelu toki on kannattavampaa - ja nehän yleensä huolivatkin ne vaatteet vielä päälle :) Kyllä meillä lapset alkaa olla jollakin tapaa isoja, eivät kyllä onneksi vielä minkään vaatemerkin perässä. Tyttö tykkää tosi paljon noistä tekemistäni paidoista ja pitää niitä reippaasti päällä, jopa koulussa, joten ehkäpä noiden kankaiden osto oli kannattavaa :)

  Vanhan vaatteen uudistaminen se vasta sitä kierrätystä olisikin. Uskon, että sinä onnistut siinä, kun osaat muutenkin kaikesta vanhasta vääntää vaika mitä!

  VastaaPoista