tiistai 6. lokakuuta 2009

Kalamiehelle

En viitsisi toistaa itseäni, mutta tätä se eloni on. Pää täynnä vaikka mitä ideoita -voisin tehdä sivupalkkiin jopa listan "mitä haluan tehdä"- haaveistani - toteutusaikataulu vain on liiian pitkä.

Jotain sain tänä aamuna tehtyä melkein valmiiksi. Helma on ompelematta, kun paidan omistaja on vielä koulussa. Otin kuitenkin etuosasta kuvan.

Poikani 9v on tosiaan kova kalamies, joskus iltalukemisina on kalaoppaat. Tein paidan Ottobren 1/2009 ohjeella : Otus-t-paita, koko 134cm. Reilu malli jälleen, ompa sitten rento vaate. Raitainen trikoo on Eurokankaasta, resorit Triteksistä. Kalan pohjakankaana trikoo Triteksistä, kangasvärit Donnosta (oli muuten ihana valikoima!!) ja tikkaukseen käytin PeeKaan Paulalta tilaamaani konetikkauslankaa. Suurin apu oli nuo tukikankaat! Tilasin IINU:lta Vlieseline Fixier-Sticklies tukikankaan ja oli ihan uskomattoman kätevä, oli helppo tikata.

Tykkään tehdä kaikkea sekaisin, kankaanpainantaan on kiva lisätä aplikointia, tikkaustaja värejä on kiva sekoittaa sikinsokin. Mielestäni kalan pinta tuli hauskannäköiseksi, kun tein eri sävyillä päällekkäin.

Nyt jumppareissuun, täällä on yksi onnellinen typy, kun sai uudet jumppatrikoot. Varsinaista välineurheilua tuo telinevoimistelukin... Pitää ottaa kuva Pojasta paita päällä ja päivittää vielä illemmalla sivut. Olen kuullut muminaa, että vain sisko on saanut uutta vaatetta :)EDIT: Niin sitten nopsaan otettiin valokuva, poika oli just tullut posket punaisena kotiin :) Vähän "räikeänä" tuo kuva näkyy paidassa - poika itsekin sanoi, että miksi tämä sininen on tässä taustalla.... Noh, seuraavaksi teen pienemmällä taustalla. Ai niin, pitää vielä kertoa, että sabluuna EI ole itse tehty, vaan alennuslaatikosta Sinooperista ostettu. Harvat varmaan kalankuvia kankaisiin painaa, joten halvalla sain.

6 kommenttia:

 1. Tämä on upea, tosi hienosti toteutettu! Mitähän ihanuuksia saisimmekaan nähdä jos kaikki ideasi ehtisit toteuttaa!?!
  Näkymisiin illalla!

  VastaaPoista
 2. Vau, sä olet keksinyt ihan uuden jutun! Mahtaa olla poikakin tyytyväinen?

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno! Kyllä varmaan tykkäisi meidänkin pikku kalamies tuosta paidasta:)

  Ja älä edes ääneen sano, että pitäis tehdä lista tekemättömistä asioista...minun oli jo pakko vähän hellittää kiirettä, kun alkoi tulla selvästikin stressioireita, ihan fyysisiä siis! Ihan oikeesti, ei kai meillä ole niin kiire, jos me itse tehdään sellainen tunne vaan...

  Nyt pitää taas neuloa muutama kerros sukkaa, se rauhoittaa;)

  VastaaPoista
 4. Ihana kuva ja upea paita!! Minä rakastan kaikenlaisten listojen tekemistä:D ja näin joulun lähestyessä on minulla lista, mitä kaikkea pitäisi taas ennättää tehdä. Ja kaikkea ei kuitenkaan, eikä mitenkään ennätä tekemään... ihan höperön hommaa! :D

  VastaaPoista
 5. Minna: Kiitos! Joo... niin, enpä tiedä :) Mutta Olipas mukavaa nähdä eilen illalla.

  Riitta: Kiitos, kyllä poika tykkäsi paidasta. Alkaa kyllä myös olla aina vaan lähempänä sitä ikää, että kaverit vaikuttavat pukeutumiseen, harmi.

  Iinu: En ihmettele, jos sulle tulee stressiä Yrittäjyys on haastavaa :) Kiire - olen itsekin miettinyt, että taidan enemmän tehdä sitä touhuamalla ihan joka suuntaan. Ja kyllä, sukan neulominen on todella rentouttavaa -pitää hakea se harmaa lanka itsellekin :)

  Piipa: Kiitos sinullekin. Pitäisiköhän minunkin ihan oikeasti tehdä joku lista? Jossakin "ajankäyttö"-oppaassa oli ohjeena tehdä lista kaikista tekemättömistä ja "pitäisi tehdä"-töistä. Ja sitten vaan alkaa yksi kerrallaan tekemään niitä, viiva yli kun homma on tehty. Tulisi ainakin varmasti paljon parempia fiiliksia, kun saisi kokemuksia, että edes joku pikku asia on tehty. Nyt ne pienetkin tehdyt hukkuu näihin isoihin tekemättömiin :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että muillakin on samanlaisia ongelmia ton ideoiden ja toteutuksen välisen tasapainon kanssa:). Todella mahtava tuli paidasta!

  VastaaPoista