keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Uudelleen oppimista

Elämä on kyllä aika haipakkaa... kun olen töissä, olen niin täysillä, että energia ei riitä kuin pakollisiin. Sitten kun on vapaalla, on kaikki vapaat sovittu jo vaikka mitä pakollista menoa. PÖH. Aloitin eilen 5 pv.n vapaat ja on parturia, optikkoa , jokapäiväistä jumppakuljetusta, on vanhempainiltaa, nukkekotikerhoa jne.

Mutta jotain pientä sentään... sukat valmistuvat pikkuhiljaa. Äitini on siis meidän suvun sukantekijä. Mutta kun tätä Noroa ostin Lankaideasta , niin ajattelin itse tehdä sukat. Mulla oli kyllä ajatus vielä siitä, että kun kertaan sukan ohjeet, voisin sitten kutoa sille nukkekotini mummullekin minisukat.

Vihdoin ja viimein löysin tämän vanhan , vuodelta 1988, Suuri Käsityökerholehden liitteen, neulekoulun. Näillä ohjeilla opettelin sukan kutomista, kun esikoispoika oli 1-vuotias. Joo, nauraa saa :) Olen mä semmoinen käsityöläinen. Kuvat ovat kyllä ihan surkeita - ei pysty nyt parempaan :)


5 kommenttia:

 1. Tuossahan on tosi yksityiskohtaisesti neuvottu sukantekoa.

  Kyllä sinustakin vielä sukanneuloja tulee, usko pois. Mie aloittelin muutama vuosi sitten sukkienneulontaa. Muutamien tuskastuneena tehtyjen sukkien jälkeen jäinkin yhtäkkiä koukkuun sukkiin ja tämänhetkisiä tuloksia on blogissa aina välillä näytillä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos lohduttavista sanoista :) Jos oikein innostun sukkien teosta, pitää tehdä niitä salaa, ettei äiti loukkaannu - ja vain itselle. Se on yli 70-vuotiaalle naisihmiselle yksi hyvä syy tuntea itsensä tarpeelliseksi :) Haaveilen kyllä joninlaisten palmikkopolvisukkien teosta...

  VastaaPoista
 3. Kerropa sitten, miten lanka toimii sukissa. Yhdestä Noron langasta (olisko ollu Silk Garden Lite) neuloin sormikkaat ja oli sit kamalan näköiset muutaman käyttökerran jälkeen. Rakastan Noron lankoja, mut jos ne nuhjaantuu heti, eihän niistä mitään uskalla tehdä ;)
  Mutta kivan värinen sukkalanka sinulla!
  Kokeile ihmeessä kärjestä aloitettujakin sukkia pyöröpuikoilla mm. edellisessä Modassa oli ohje, tosi vinkeää!

  VastaaPoista
 4. Sä sentän olet jaksanut alkaa harjoittelemaan ;) Tunnustan, että multa ei kyllä syntyis yhtäkään sukkaa, eikä varsinkaan kantapäätä ilman TOSI hyvää ohjetta

  VastaaPoista
 5. Sannu: Soilen sivuilta löysitkin keskustelua tuosta langasta. Saapa nähdä miten mun käy. Kuten joku sanoi, onko lanka vain hypistelyä varten? Edellinen Moda? Pitää kirjastosta katsoa.

  Lotte: Niinpä :) Minä löysin vihdoin ja viimein kaapistani tuon idioottivarman ohjeen, kantapää on helppo tehdä :) Tuo sukanvarsi notkui tosi pitkään valmiina, kun en pystynyt jatkamaan ilman ohjetta... Tuskin minustakaan sukonkutojaa tulee, tosin ne pitkävartiset olisi kiva tehdä, kun joissakin blogeissa näkee niin upeita.

  VastaaPoista