tiistai 22. syyskuuta 2009

Shakkia ja sairastamista

Mäkisen Mammalle ei kuulu oikeastaan yhtään mitään uutta. Villasukat valmistuivat jo, mutta sitten huomasin, että yksi silmukkaa alkoi muuttua isommaksi... reikä isoni... joten ei kun purkamaan sukkaa ja korjaamaan virhe.

Ulkonakin sain vihdoista viimein jotain aikaiseksi. Isä-Mäkinen tykkää tuikata erilaisia kukkasipuleita vähän jokapaikkaan - mikä sinänsä hyvä - meillä kun ei varmasti missään kasvaisi yhtikäs mitään mun puutarhurin taidoilla :) Nyt sitten jostakin syystä ryhdistäydyin ja ostin uusia tulppaanisipuleita ja tein - omasta mielestäni :) - hyvät istutukset. Noh, keväällä näemme sitten...

Lapset sairastaa täällä - taas kerran. Tyttö on viidettä päivää pienessä kuumeessa, kamala yskä ja poika sitten alkoi sunnuntaina sairastaa seuraksi. Otin kuvat päivällä, kun isoveli oli nukkumassa. Neidillä päällä ompelemani pusero, kangas Myllymuksujen Lisko-bambupuuvillaa. Väri aikas oranssinen, ei kyllä paras väri kalpeanaamaiselle lapsoselle, mutta mun mielestä niin aurinkoinen kangas - ja ihanan pehmeää! Mallina Ottobren 1/2007, T-paita 3/4-hihoilla. (kokoja 122cm-170cm) Olen vähän kriittinen ja tuo kauluksen resori olisi purettava - ja ommeltava uusi tilalle. Resori on myös Myllymuksuilta, väri ihan nappiin, mutta aika napakkaa resoria. Tähän malliin olisi pitänyt leikata kaavaa isompi kappale... eli aina pitäisi tehdä se mallikappale... joopa joo...Mutta tämä on kyllä paras - shakkipeli Asterix-nappuloilla. Mies on aina tykännyt Asterixista, joten ostin tämän viime vuonna isäinpäivälahjaksi. Tyttö pelaili heppaansa "vastaan", kun äitiä ei kiinnosta shakki oikein yhtään - yritti kyllä mulle sitä selostaa. Minä tykkään vaan noista nappuloista. Gallialaiset vastassaan roomalaiset.
Pari paitaa on leikattuna, toivottavasti saan jotain inspiroivaa, järkevää tänne blogiin päivitettäväksi. Mukavaa viikkoa kaikille. Syksy on ollut upea!

4 kommenttia:

 1. Iloinen ja värikäs paita!
  Meillä myöskin sairastelu jatkuu ja tekee uutta kierrostaan. Taitaa tällä kertaa iskeä kyllä meikäläiseenkin, tuntuu ihan siltä. Pikaista paranemista vaan sinne ja tuo peli on kyllä mainio!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Piipa! Paita on tosiaan iloisen värinen, mutta myös aivan väärä väri tytölleni, pitäisi jotain sinistä saada siihen lisäksi kasvoja vasten.

  Ja nyt täytyy sanoa, että onneksi on vain kaksi lasta :) - Tuntuu jotenkin niin työläältä nämä flunssat. Äkäisiä, räkäisiä lapsia :) Ja ei riitä, että ilmoittelet kouluun, olen harva se päivä ollut yhteyksissä jumppavalmentajaan. Kait se tuo tyttökin täytyy suosiolla pitää pois treeneistä loppuviikon, mutta kouluun saa mennä huomenna. Yritähän sinä Piipa pysyä teveenä, sulla näitä peräänkatsottavia on niin paljon eemmän ja ne pienet, suloiset poijjat :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on täällä aina kaikkea kivaa -vaan nyt vei shakkipeli voiton! :D
  Mistä se on ostettu? Myytäisköhän niitä vielä?
  Isäni nimittäin rakastaa shakkia ja Asterixejä. Täydellinen isäinpäivälahja siis! :)

  VastaaPoista
 4. Shakkipeli on ostettu Tampereen Nukkelasta. Siellä niitä on... mutta en osaa sanoa mistä muualta saisi. Tykkään myös tuosta tosi paljon. Tein ostopäätöksen parissa minuutissa :) Hintaa oli n. 60e.

  Huomasin muuten, että tekstini on täynnä kirjoitusvirheitä, huoh. Pitää ajan kanssa korjailla...

  VastaaPoista