maanantai 28. syyskuuta 2009

Huivi

Talvella ostimme tytölle lankaa. Suuri Käsityö-lehdessä oli viime talvena todella helppoja ohjeita säärystimiin ja känsikkäisiin. Tyttö halusi opetella kutomaan ja känsikkäät sitten teki äidin avustuksella. Lankana Sirdar Big Softie. Jotenkin niin ihana lanka, mutta ei kyllä käytössä ollut mitenkään ihana. Olisitte nähneet kun tyttö tuli kotiin ulkoa, kun lumipallo-möykyt olivat nukkauttaneet nämä "ihanaiset" käden ja ranteen lämmittäjät.

Anyway.... Ostin silloin muutaman kerän lankaa ylimääräistä, mitään miettimättä mitä niillä edes tekisi -lisää känsikkäitä??... Ei, ei enää. Aloin sitten vaan kutoa huivia, helmineuleella, kun se näytti niin pehmoiselta - ja yksinkertaiselta. Ihan vaan ensin tuo punasävyinen kerä loppuun ja perään sininen. Valmis. Sopii tytön vaaleansiniseen syystakkiin- ja vaaleanpunaiseen talvitakkiin.

Ja.... minä olen kyllä aikamoinen "väline-urheilija" - Miten ihania puikkoja esim. on kaupoissa nykyään!! Nämä bambupuikot olivat kertakaikkisen ihanat - ja hyvätkin vielä. Jos oikein hurahtaisin tähän neulomisen maailmaan, saisin varmasti rahaa menemään erilaisiin puikkoihin - sekä just, erilaisiin lankoihin.
6 kommenttia:

 1. Helmineule on jotenkin niin ihanaa!
  Minä haaveilen tekeväni helmineulebaretin tyttären takin väreihin sointuvaksi...:)

  VastaaPoista
 2. On kyllä kaunis huivi. Olen jotenkin "unohtanut" helmineuleen olemassaolon ihan kokonaan. Hyvä vinkki mulle, saan vähän vaihtelua huivien teko-valikoimaani. Se on ainut käsityö, jotan voin tehdä ja sitäkin vain vähän aikaa kerrallaan. Käsi alkaa olla jo parempi, onneksi!
  Ja olet oikeassa, neulehulluus on kamala tauti sekin. Jostain kummasta niitä keriä ilmaantuu aina vaan uusia. Ihana nähdä taas ensi viikolla!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää. Tosi hyvin sopii toi helmineule tohon paksuun lankaan...

  VastaaPoista
 4. Iinu: Helmineule - ihanaa - niin onkin. Miten joku yksinkertainen voikin olla - tai jos se on just sitä :) Kiitos Iinu ihan valtavasti ihanista kankaista - vähän täällä pyörittelen niitä, kun en ole vielä päättänyt,että mistä mitäkin.

  ~Maria~: Kiitos!!

  Minna: En ihmettele, että SINÄ olet unohtanut :) Sinähän osaat vaikka mitä, ja helmineule on varmasti asioita, joita olet joskus 20+ vuotiaana tehnyt :) Onneksi kätesi on parempi. Mulle olisi kauhistus, jos kädet ei pelaisi!

  Anna: Kiitos sinullekin. Minunkin mielestä paksu lanka näytti jotenkin niin kauniilta tuossa helmineuleessa. Ehkä minäkin tässä vielä opin jatkossa jotain vaikemapiakin juttuja.

  VastaaPoista
 5. Neulehommeleissa tykkään minäkin välineurheilla, tekee hommasta vieläkin kivempaa ja muuten vaikuttaa paljon jälkeenkin. Itte en enää juurikaan novitan pyöröjä käytä, jos ei ole pakko, Addin puikoilla kaikki sujuu niin paljon paremmin. Ja ah, miten ihania puisia puikkoja nykyisin saakaan...

  VastaaPoista