maanantai 10. elokuuta 2009

Vähän omaa ja toisenkin

Kun en ole oikein saanut mitään ihmeenpiä ompeluksia aikaiseksi, päivittelen blogin kakuntekeleellä, ja mummun kirjailulla ja miniän "kampaajataidoilla". -Blogimaailma on täynnä uskomattoman taitavia leipureita, ei voi kuin ihailla ja haaveilla, että voi kun osaisi tehdä tuollaisen tai tuollaisen kakun.

Minä sitten väsäsin ihan peruskakun tytölle, keräsin takapihalta vadelmia väriä antamaan. Lehtimuotit olen ostanut joskus ennen joulua Ullanunelma-kaupasta - (joo, ajattelin silloin tätä kakku-uraakin kokeilla :) ja marsipaanista niitä tein lisäväriä antamaan. Eivät todellakaan ole oikeaoppisia vadelmien kanssa, mutta so what! Kakku oli kuitenkin hyvää, ja ehkäpä sitten joku päivä opiskelen ahkerammin kuorrutusta - ei onnistu kermaruusukkeet, ei....

Sitten kaivoin pellavaliinavarastoa, ja osui silmiini yksi Katri-mummun kirjailluista liinoista ja ajattelin, että mitä minä näitä täällä kaapissa pidän, ei kun pöytään, kun ovat niin kesäisen kauniit. Kuluneita ovat kyllä liki kaikki, kun ikää pöytäliinoilla on noin 50 vuotta. Liinan sain kyllä heti pestä, kun kaatuihan siihen vaikka mitä juhlien aikana....


Miniälläni on myös taito hyppysissään, teki tämän kauniin kampauksen sankarille. Tyyty ei olisi kyllä jaksanut istua aloillaan loppuun asti. Tyttäreni on perinyt ohuen hiuslaadun minulta, mutta oli hieno huomata, että kampaunesteillä ja lakalla saatiin tämä ohut, pitkähkö tukka upeaksi. Huomatkaa, miehen ottama kuva, taustalla tramppa... :)Huomenna on pakko ehtiä jo ompelemaan - oikein odotan noita koulupäiviä, että jää vähän omaakin aikaa...

6 kommenttia:

 1. Myöhästyneet onnittelut sankarille. Sankarilla oli tosiaankin upea kampaus, miniäsi on tosi taitava.

  On se kakuntekotaito sinullakin hyvin hyppysissä, hieno tuo kakku on.

  VastaaPoista
 2. Ooo, miten upea kampaus. Ja ihana luonnon pellavapää. Oi, nuo vanhat kirjotut liinat on niin ihania. Kyllä sitä vaan on osanneet mummut käsitöitä tehdä. Nam, mikä kakku.

  VastaaPoista
 3. Upea kampaus, wautsi!! Kakku näyttää herkulliselta, ihanan isoja vadelmia:P Nam!
  Liina on todella kaunis!! Minullakin on äitini tekemiä kirjailtuja pöytäliinoja laatikot väärällään, pitäisi todellakin ottaa käyttöön, eihän ne kenenkään ilona siellä kaapeissa ole.
  Äitini laittaa aina läpnäkyvän muoviliinan kirjottujen liinojen päälle niin ei roiskeet haittaa ja näkyy läpi, pitäisi varmaan itsekin ruveta niin tekemään :)

  VastaaPoista
 4. Uskomattoman upea kampaus eikä kakkukaan ole hullumpi;). Katri-mummo on kyllä istunut illan jos toisenkin liinaa kirjoessaan, vaan kyllä kannatti...

  VastaaPoista
 5. Kiitos kovasti kommenteistanne. Pöytäliina on tosiaan kaunis. Ennenvanhaan taidettiin istua pitkiäkin toveja käsityön kanssa, ei ollut televisiota eikä tätä nettiä :) - ja kiitos Piipa vinkistä, sen läpinäkyvän muoviliina pitäisi vaan olla sellainen ettei näyttäisi muoviliinalta, vai mitä :)

  Tytön kampauksesta vielä, että olen itse ihan onneton hiuksien kanssa, koska minulla on aina ollut lyhyet hiukset. Pitäsi kait tässäkin käydä jokin pikku kurssi, voisi itse tehdä neidille lettejä sun muuta.

  VastaaPoista
 6. Ihania juttuja!
  Tulin katsomaan mihin olet "kadonnut" ja onneksi täällä oli päivityksiä =). Mä en kyllä osaa tehdä noin hienoa kakkua, ole ylpeä siitä ihan reilusti!!
  Tyttösi tukka on ihana, saisipa omille laitettua noin. Tai osaisipa.
  Hienoja sametteja sinulla, itse aikanaan en löytänyt sametteja mistään ja sit kun eurokankaaseen tuli niin hamstrasin kunnolla. Nyt ne onkin melkein kaikki käytetty. Ja nyt muistin, että oon luvannut tehdä tytölle samettilierihatun syksyksi...kääk. Syksy tuntuu jo olevan täällä.

  VastaaPoista