perjantai 7. elokuuta 2009

Samettia

Työputki takana ja täytyy myöntää, että silloin ei ehdi edes suunnitella käsitöitä. Miten ihmeessä sitten aikaa löytyy, kun tekee 100%:lla töitä. No, lapset kasvavat, pääsevät itsekin harrastuksiinsa (onneksi nämä nuoremmat eivät pelaa jääkiekkoa ;). Tyttö täytti maanantaina 8v ja telinevoimisteluryhmän treenit ovat koulun alusta alkaen 5x viikossa. Kellonaika 14.30-16.45. Vapaapäivinä se kuljetus luonnistuu ja tämä reipas neitonen ilmoitti heti, että kyllä minä äiti bussilla sinne menen kun te olette töissä. Minua hirvittää Tampereen keskustorin liikenne...

Niin,ja sitten kun lapset kasvavat huomaan pienoisen ongelman. Mitä ommella lapsille näistä sameteista?? Poika 9v ei näistä välitä, tytölle siis kuitenkin... puolihameita varmaankin. Haluaisin tehdä liivihameen, tyttö ei ole niin innokas niitä enää pitämään. Samettinen tunikatyyppinen????

Lapsenlapsi viettää näillä näkymin tulevan talven Texasissa, sinne on turha ommella yhtään samettista kolttua... Itselle kivaa punaista? :)


Tummansininen leveä vakosametti ja erikoinen "monivärinen" sametti ovat ostoja Nokian kauppahuoneelta pari vuoden takaaYksivärisiä babycord-sametteja, nämä ovat parhaita vaatteisiin. Kirkkaan punainen on oikeastaan niin hauskan räikeä, että jopa housutkin olisivat kivat niistä.Ihanan ohut sametti, jossa lukee hennosti princess... Tämä on muistaakseni löytö parin vuoden takaa Eurokankaasta. Tytöllä on samaisesta kangaskuosista 3pommesin vihreä puuvillakankainen tunika. Taitaa olla hintalappukin vielä, kun ostin sen liian isona.... enkä ole luopunut, koska kangas on mun mielestä niin ihanaa...Paksumpi sametti ja kuviolliset ("rinkulainen" on sileää samettia) ovat myös Nokialta hankittuja, iso ruususametti Ottobreshopista.Joopa joo, IINUlle on tullut upeita uusia sametteja, olisi kyllä sieltäkin himo ostaa jotain uutta, yksivärisi tietysti ainakin.... joita voisi yhdistää näihin.. Pitäisi laittaa Iinulle pienet kangaspalat näytteeksi ja sitten hän katsoisi hyvä lisät näihin :)

Varmaan Ukko-kulta sanoisi nyt, että ompele nyt näistäkin ensin jotakin... Kyllä mä ompelen, nukkekoti on viimeajat vähän edistynyt, mutta huomaan että tällekin puolelle on taas poltetta.

Mukavaa viikonloppua!!!

2 kommenttia:

  1. Vai samettia... Lappuhame voisi ehkä jopa kelvata ala-asteikäiselle. Ja sitten tietysti kevyt jakku itsellesi tai miksei tytöllekin?

    Vieläkö etanat teillä vaivaa? Niitä aina metsään vievällä polulla nähdään. Meidän pihaan asti ne eivät ole levinneet. Kuulemma niitä voi tappaa kaatamalla kiehuvaa vettä päälle (purkissa). Kiitos kutsusta, voisin joskus piipahtaakin.

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihania sametteja. Minullakin on monen värisiä ja kuviollisia, mutta toistaiseksi haudon niitä vain kaapissani.. ;) Pitäisi kyllä oikeasti vaan ruveta ompelemaan jotain, eikä säilöä niitä kaapissa. Saisi sitten ostaa uusia ihania kankaita :D

    VastaaPoista