tiistai 25. elokuuta 2009

Hamonen ja haaveita

Nonniin....

Hame on valmis. Kangas - sametti- IINUlta, kuten myös ruskapohjainen pallopopliini. Pitsi ja nauha Merlettosta, Koskikeskuksesta. Olin kerrankin kaukaa viisas, ja mulla oli mukana pala kangasta... Arvatkaapa vain montako kertaa olen ostanut paikalle osusessa muka oikean värisen nauhan tai pitsin :)

Kaava on Ottobren SÖPÖ ( 4/2006 koko 128cm) -tosi kiva malli. Tuo, että vain takaosassa on kuminauha, sopii hyvin meidän litteävatsaiselle, pyöreä-pallopeppuiselle naisenalulle.


Erityisesti sinisen sävyä oli vaikea valita ilman kangastilkkua. Tytölleni sininen on varmasti osuvampi väri kuin ruskea, joten halusin tämän pirteän nauhan lisäksi.
Alla sitten haaveilua. Olen varsinainen "suunnittelija" - toteutus on aina niin ja näin. Olen ostanut keväällä tuon ruskean pörrökankaan, siitä tulee huppari, joka sopii kivasti hameen kanssa - Iinulta ostama ruskea trikoo on kiva t-paidaksi (ei riitä isompaan ja juuri se Ottobren (3/09) kaava on hukassa...:) ja siihen voi nauhasta keksiä piristystä. Seppälästä löysin ruskeat sukkahousut (+ harmaat ja mustat) Kiva setti, kun on valmis.... ja jos tyttö suostuu pitämään päällään?Kuvat eivät kyllä kovin hyvin onnistuneet. Enkä millään jaksa nyt käyttää aikaa enempään kuvien kanssa :)

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis hame! Tuo Söpö on mun ihan suosikkihamekaava!

  Toivottavasti neitonen itsekin tykkää. :)

  VastaaPoista
 2. Superkaunis setti tulee tuosta!
  Luulisi jo kelpaavan neitokaisellekin:)

  VastaaPoista
 3. Pieni Lintu: Kiitos, kiitos. Tykkään itsekin kovasti, ja tyttökin kyllä.

  ~Maria~: Kiitos sinullekin. Sinähän oletkin tehnyt monta kaunista hametta Söpö-kaavalla. Kiva kaava, eri kankailla ja yhditelyilla saa aina uutta.

  Iinu: Kiitos sinullekin ja kiitos kankaista! Täällä mietin sitä sun vaaleaa turkoosia trikoota, josta saisi varmaan hyvän paidan haeeseen... meidän neiti kiitteli eilen, että on äiti kivaa kun teet mulle vaatteita, että ehkäpä se siitä :)

  VastaaPoista
 4. Ihana hame! Kuuluu ehdottomasti mullehetisamanlainen-sarjaan:)

  VastaaPoista
 5. Voi, että miten suloisia nuo kaikki hame ja mekkojutut aina on! Ois niin kiva ommella joskus vielä hameita ja mekkoja, Puuvillakankaissa kuoseissakin on niin paljon enemmän valinnanvaraa. Kauniin oloinen setti nuissa sun suunnitelmissa!

  VastaaPoista