maanantai 29. kesäkuuta 2009

IVY- pöksyt

Voi mitä ilmoja! On ollut onni olla vielä lomalla - viikonloppuna yövuorot sitten kutsuvat. Viikonloppu hurahti Näsijärven rannalla nautiskellessa - nyt on mukavaa viettää kotipäivää. Mies on vielä tämän viikon töissä.

Vihdoinkin nämä Ivyt valmistuivat. Malli on taas kirmannut naapuriin leikkimään, joten kuvia ilman neitiä. Kaava siis Farbenmixin ja ostettu Iinulta :)


Olin aivan varma, että housut ovat pienet (koko 122/128cm) näyttivät niin pieniltä rypytyksineen. Mutta istuvat kyllä tytölle kuin "nakutetut". Käytin vähän saksalaistyyliin tikkauksia ja nauhaa, suomalaiseen hillitympään tyyliin - ja ihan kivat tuli. Ehkä olisin noiden polvitaipeiden tikkaukset jättää pois.... Takataskun ompeluksiin en ole aivan tyytyväinen, mutta en jaksanut enää purkaa.
Lahkeen suun huolittelin vain saumurilla ja ompelin nauhan kiinni. Yllättävän hyvin tuo nauha muotoutui lahkeeseen.Housujen kankaan (Limen värinen puuvillatwill) olen joskus vuonna 2002 tilannut netistä Ottobre-shopista. Etutaskuista pikullinen kangas ja Farbenmixin nauha IINULTA

edit. Tyyty tuli tukka märkänä kotiin ja otin pikaisesti kuvan pöksyjen kanssa. Tästä näkyy hyvin juuri tuon lahkeiden "istuvuuden"


Nyt pitäisi viimeistellä se Römö-hame - hauska nimi....

Mukavia aurinkoisia päiviä toivotellen Eliisa

8 kommenttia:

 1. Ihana kun jaksat ommella! Tosi suloiset nämäkin. Hinku olisi ompelukoneelle minullakin, mutta tuo pahuksen käsi oikuttelee taas, höh.
  Talo maalla on ollut minulla jo kymmenisen vuotta, aiemmin kotina ja nyt ensi kesästä lähtien sitten kesäasuntona... Työleiri taitaa olla tiedossa, se on viimeiset 3 vuotta ollut asuttuna, muttei huolehdittuna. Pääseepähän vähän arkiympyröistä eroon silloin tällöin.

  VastaaPoista
 2. Hauskat! Miksi ihmeessä en itse tilannut kaavoja? Kai näitä pitää ensin nähdä valmiina...

  VastaaPoista
 3. No nythän ne on valmiit ja hienot tuli!

  Mietin tuossa, että mitenkähän toimisi trikoosta tuo malli...oisko vähän liian lörpöt ehkä?

  Tuo on muuten jännä huomio, että melkein kaikki Farbenmixin kaavan osat näyttää aluksi jotenkin pieniltä...sitten kun vaate on valmis,huomaakin että istuvuus on ihan nappi eikä yhtään laatikkomainen ja teltta, kuten monet lastenvaatteet tuppaavat olemaan.
  Mulla ei vielä tähän mennessä oikeasti ole tullut yhtään pettymystä valmiin vaatteen kanssa noita kaavoja käyttäen...varmaan joskus niinkin tapahtuu väistämättä, mutta kerron sitten kyllä;o)

  VastaaPoista
 4. Hauskat pöksyt! Mä oon tuota mallia ihmetellyt saksalaisissa blogeissa, mutta istuvuus näyttää tosiaan olevan hyvä.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat! Oon kade täällä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos taas kommenteistanne. Pöksyt ovat olleet suositut -tyttö on viihtynyt niissä tosi hyvin. Hassua, kun vähän jännitin, että mahtaako niitä edes suostua pitämään. Nauhan valitsi itse lahkeeseen, ehkä siitäkin syystä mieluisat.

  Trikoosta? Miksipä ei - Ottobrella oli nyt trikoot jossa vekkejä lahkeessa. Ei sen lörpömmät varmastikaan, kuin muutkaan trikoopöksyt. Pitääpä kokeilla - ilman taskuja.

  Pidän itse nyt ompelutaukoa -ainakin yritän. Tänään kerätään voimia tulevaa työ-yötä varten.

  VastaaPoista
 7. Ihanat pöksyt! Meillä on kaksi samankokoista pöksynkäyttäjää ja olen varma, että nämä olisivat kuuminta hottia! Väri on ihana!

  Eliisa, ehdottomasti ne hienot lankarullat käyttöön! Ne ovat täydellistä kirjontamateriaalia ja värivalikoimasi on kadehdittava! :O)

  VastaaPoista
 8. Kivat housut! Minulla on limen väristä puuvillapopliinia (Iinulta) odottamassa inspiraatiota -toivottavasti ei tarvitse kauaa odotella...

  VastaaPoista