keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Askartelua

Mun on pitänyt painaa väreillä, aplikoida ja vaikka mitä. Myyrä-puolihame on ollut pitkään mietinnässä, ensimmäisenä ajatuksena tehdä se aplikoimalla kankaista. Kankaatkin on ollut valmina PeeKaan Paulalta ostettuna. Mutta laiska mikä laiska. Annika tehnyt upeita töitä kangasväreillä, mutta sekin tuntui nyt työläältä.

Menin tässä askartelussa "riman alta". Suurensin Myyrä-kirjasta kuvan, kopioin sen puuvillakankaalle (Cotton Jet(Quilt Inks) ja silitin sen kiinni. Pesunkestävyydestä ei ole ihan varmaa tietoa, mutta jos ohjeen mukaan voi käyttää tilkkutöihinkin, niin eiköhän jonkin verran pesua kestä. Kukkaset tein kangasväreillä. Sinooperi myi puoleen hintaan sabluunoita, ja tässä kivat kukat. Käytin lisänä myös tosi kivoja Fabricon kangaskyniä. Hameen malli on Farbenmixin Römö. Ei paras malli tällaiseen hameeseen, jos haluaa kuvan näkyvän hyvin. Esim. Ottobren Söpö voisi olla parempi vahtoehto.

Tyttö tykkäsi ja oli mukavan rentoa askartelua näpräillä, kun ompelu oli niin helppoa :)8 kommenttia:

 1. Todella hauska Myyrä-hame. Kuvittelin hameen olevan trokoota tai collegea, mutta suurennus osoittikin ihan normipuuvillaksi... Väri on nätti.

  VastaaPoista
 2. Sannu, tää on todellinen askarrus, puuvilla on todella vanhaa vihreää pussilakanaa... läikikästä ja nuukahtanutta :) Oli vaan vimma kokeilla näitä värejä ja tuota kuvaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana painatus hameessa, tykkäsin erityisesti noista kukista. Ihanasti sopii yhteen sabluunakukat ja hetkät "helminauhat".

  VastaaPoista
 4. Ihania! Ja löysin vaikka mitä upeita ompeluksiasi. Minulla on samankokoisia peipposia kotosalla ja nuo mekot ja tunikat näyttävät tosi ihanilta! Sain ihan selvän inspiraationpistoksen täältä! :O)

  VastaaPoista
 5. Tulin tutustumaan blogiisi kun näin kommenttisi tuolla Iinun sivuilla. Ihanaa "löytää" samanhenkisiä joille kankaat ovat suoranainen intohimi ja ihana harrastus :)

  Täällä yks sellainen. Joten kannatan AKH ryhmän perustamista!! XD

  Toi myyrä kukkahame o todella kiva!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Anna, Virpi ja Heli!

  Kyllä ompelu ja kaikki käsillä tekeminen on kivaa, ja toisten tekemiset aina inspiroivat. Vielä kun uskaltaisi alkaa enemmän ommella itselleen ... se vasta olisi jotakin :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana!!! Suloisesti sopii yhteen nuo erilaiset tekniikat.
  Kerrothan myöhemmin miten kuva kestää pesu- ja käyttökoetuksensa?!

  Minulla on ostettuna myös tuollaista tummille kankaille tarkoitettua silitettävää tulostuspaperia, en ole vaan keksinyt minkä kuvan sillä koettaisin tehdä ja mihin :)

  VastaaPoista