maanantai 25. toukokuuta 2009

Carlotta työn alla

Esittelen nyt keskeneräisen työn, kun mitoitukset meni vähän pieleen. Eli mulla on purettavaa edessä :) Mittailin niin mukamas tytölle tätä yläosaa, mutta on se sittenkin liian löysä. Carlotta on siis Mamu Design -kaava IINULTA ja tein tytölleni, joka on 126-128cm - koon 128/134cm. Tämä olisi varmaan ensi vuonna sopivan kokoinen.

Helmaan kokeilin pitsiä ( en onneksi sitä vielä ommellut , vain harsin ) ja se on mielestäni kiva. Huomasin myös - sen jälkeen kun leikkasin kankaan, että olisin voinut sovittaa nuo kankaassa olevat "rypytykset" kohdalleen... Tämä kangas ( Nokian kauppahuoneelta) oli aikas kallista, että opinpahan tästäkin. Onneksi vaate ei hirveästi kärsi tästä mokastani.

Otan siis ratkojan käyttöön - esittelen vaatteen seuraavaksi tyttöni päällä, valmiina :)


Aivan ihania ilmoja luvattu. Tuli ostettua muutama kukan siemen, tyrkkäsen ne tuonne takapihalle. Yritän sitkeästi pysyä erossa puutarhassa - siihenkin kun voi hurahtaa täysillä, kuten nukkekoteiluun ja näihin käsitöihin :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!!!

4 kommenttia:

 1. Voi miten tuo näyttää kauniilta!
  Harmi juttu, että oli liian iso...Kokemuksieni mukaan melkein kaikki saksalaiset kaavat ovat ollet melko reiluja mitoituksia; ainakin omille lapsilleni:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuosta on tulossa! Ja pitsi on täydellinen lisäys :). Ja onneksi mittavirhe tuli noin päin, saat helpommin muokkailtu sopivaksi. Ei muuta kuin ulos aurinkoon istumaan ratkoja kaverina, kokemusta on :).

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kangas, mekosta tulee todella nätti, kunhan saat muutokset tehtyä. Minä olen sen sijaan sitkeästi jo muutaman vuoden yrittänyt hurahtaa puutarhaan, jotta meidän villinä rehottavasta pihasta tulisi vähän parempi, mutta aina vaan nämä käsityöt ja muut harrastukset vetää pidemmän korren ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos Iinu, Helinä ja Marja!

  Tuo Carlotta-kaava on silti kiva. Ja kyllä muuntautumiskykyinenkin, takaosan voisi tehdä suorana ja ommella kuminauharypytykset... neidillämme on yksi kaupan pusero sen tyylinen.

  Maria: Käsitöiden takia minäkään en ole jaksanut innostua puutarhasta. Mies kuokkii siellä aina ja mulla on vähän huono omatunto, kun olisin vaan sisällä ja ompelisin :) Uskon, että siinä puutarhassa on kuitenkin sitten sitä samaa suunnittelua, hahmottamista , valmiiksi saadun tuotoksen nauttimista kuin käsitöissäkin.

  VastaaPoista