perjantai 17. huhtikuuta 2009

Kankaanpainantaa

Annika on saanut monen käsityöihmisen innostumaan kankaanpainannasta. Itse olen joskus tätä kokeillut, kuivahtaneita kangasvärejä löytyi laatikosta muutama :) Kävin tänään myös pikaisesti Harraste-kaupassa - ihan vaan katselemassa - ja silmiini osui sabluunateline. Kun tämä kuva osui silmiini, ajattelin, että perhonen olisi kiva simppelissä puuvilla- tai pellavamekon helmassa. Mutta kun olen hätäinen, oli heti päästävä kokeilemaan värejä.... Kankaanpala on valkoista pellavaa, värit Stoffmalerei Javana Opak Tex - myyjä väitti, että pysyvät hyvin pesussa... Noh, sen näkee sitten.

Innostuin vielä tikkaamaan muliinilangalla kuvaa. Oli kiva kokeilu. Nyt sitten sitä kangasta lattialle, kaavat neulalla kiinni ja mekkoa leikkaamaan :)


4 kommenttia:

 1. Tulipas siitä upea perhonen! Kaunis!!!Tikkaukset tuovat ihanasti oman lisänsä kuvaan.
  Noista mainitsemistasi kangasväreistä en ole kuullutkaan. Kerrotko sitten miten ne kestävät pesun?!

  VastaaPoista
 2. Todella ihana kuva ja kirjonta tuo elävyyttä!! Siitäpä onkin aikaa kun olen viimeksi painanut kangasta, mutta kaikenlaista on tullut kyllä painettua. Vuodevaatteista, verhoihin, tauluihin, tyynyihin, lastenvaatteisiin, kassiehin jne. Iso kasa kankaanpainanta seulojakin töröttää eteisen kaapin päällä, niitä kun tuli opiskeluaikoina tehtailtua. Seulalla, johon kuva on valotettuna valmiiksi on todella kätevä painaa kangasta.
  Olisikin kiva taas painaa kangasta! :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kauniin perhosen olet painanut ja loistava idea kirjoa osa lisäksi :) !

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä edellisten kanssa;
  tosi kiva idea tuo tikkaaminen:)

  VastaaPoista